Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η αμμωνία στα πασχαλινά κουλούρια

Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η αμμωνία στα πασχαλινά κουλούρια

0
Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η αμμωνία στα πασχαλινά κουλούρια

Παρότι η μυρωδιά της εξασθενεί και τελικά εξαφανίζεται πλήρως στα ψημένα κουλουράκια, η αμμωνία ενοχλεί αρκετό κόσμο. Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση της.

Οι παραδοσιακές συνταγές για κουλουράκια πασχαλινά ζητούν συνήθως αμμωνία ή συνδυασμό σόδας και αμμωνίας. Παρότι η μυρωδιά της αμμωνιάς είναι έντονη όταν τα κουλούρια ψήνονται, εξασθενεί και εξαφανίζεται με την πάραδο του χρόνου (συνήθως μέχρι την επομένη της παρασκευής των κουλουριών). Ωστόσο πολύς κόσμος λόγω της έντασής της δεν την ανέχεται καθόλου.

Τι να βάλω αντί για αμμωνία σε συνταγές για κουλουράκια;

Ρωτήσαμε τον σεφ Γιάννη Μπρατσολιά με τι μπορεί κανείς να αντικαταστήσει την αμμωνία στα σπιτικά κουλουράκια. Η απάντηση είναι με μπέικιν πάουντερ στην ίδια ακριβώς ποσότητα που ζητούσε αμμωνία η συνταγή. Ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη. Μπορεί με το μπέικιν πάουντερ να θυσιάσετε λίγη από την τραγανότητα της αρχικής συνταγής. Ωστόσο τα κουλουράκια θα βγουν πεντανόστιμα.

Αν ψάχνετε συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία δοκιμάστε την ακόλουθη.

Κουλουράκια σμυρναίικα

 

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!