Αρχική Βοηθήματα Πώς λιώνεις σοκολάτα σε μπεν μαρί; Απλούστατα!

Πώς λιώνεις σοκολάτα σε μπεν μαρί; Απλούστατα!

0
Πώς λιώνεις σοκολάτα σε μπεν μαρί; Απλούστατα!

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ | Επειδή η συνταγή λέει «λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί», δε σημαίνει ότι την προσπερνάμε ως δύσκολη. Η τεχνική, με το …φοβιστικό όνομα, είναι πολύ εύκολη και δε χρειάζεται έξτρα συσκευή.

Ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες υλικά όπως η σοκολάτα, που ωστόσο πολύ συχνά στα σπιτικά γλυκίσματα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε λιωμένη, θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση στο ζέσταμα. Αυτό δε σημαίνει και δύσκολη. Το μπεν μαρί είναι μια τέτοια τεχνική, μια κατσαρόλα-μέσα-στην-κατσαρόλα, που επιτρέπει στο υλικό να λιώσει χωρίς να έρθει σε απευθείας επαφή με τον καυτό πάτο και το μάτι. Παρότι πωλούνται ειδικές συσκευές στο εμπόριο, στην πραγματικότητα είναι μια «πατέντα» που δημιουργούμε εύκολα με τα υπάρχοντα σκεύη στο σπίτι.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και μια μικρότερη ή ένα μπολ. Βάζουμε τη μεγαλύτερη κατσαρόλα στη φωτιά με νερό που βράζει και ακουμπάμε πάνω της τη μικρότερη κατσαρόλα ή το μπολ, όπου έχουμε ρίξει τη σοκολάτα σε κομμάτια. Το μικρότερο σκεύος θα ζεσταθεί ήπια από τους υδρατμούς που παράγει το βράσιμο του νερού και σε λίγα λεπτά η σοκολάτα μας θα έχει λιώσει σωστά, χωρίς να θέλει ούτε καν ανακάτεμα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας. Με αυτόν τον τρόπο λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το γλάσο και φτιάχνετε διάφορες κρέμες ευαίσθητες που δεν κάνει να έλθουν απ’ ευθείας σε επαφή με τη φωτιά.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!