Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Σπιτικά τσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών – Πώς φτιάχνονται

Σπιτικά τσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών – Πώς φτιάχνονται

0
Σπιτικά τσιπς πατάτας και άλλων λαχανικών – Πώς φτιάχνονται
Εικόνα: Unsplash

Συνταγές και tips για λαχταριστά chips ‘n’ dips. Πώς γίνονται τα τσιπς λαχανικών, πατάτας, γλυκοπατάτας, παντζαριού, καρότου, και μια δροσερή σάλτσα να τα συνοδεύσετε.

Εμφανίστε φρεσκοφτιαγμένα, τραγανά, σπιτικά chips λαχανικών στο καθιστικό και η παρέα θα σας …δοξάσει. Είναι τα πιο νόστιμα σνακ, φτιαγμένα από τα χέρια σας, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και ένα βουνό αλάτι.

Tip 1: Το μαντολίνο. Το μυστικό των απολαυστικότερων τσιπς βρίσκεται στις τέλεια λεπτοκομμένες φέτες και ροδέλες. Το μαχαίρι, όσο καλό κι αν είναι, δυσκολεύει τα πράγματα. Πετύχετε το ιδανικό σχήμα και πάχος απλούστατα χρησιμοποιώντας ένα καλό μαντολίνο.

Tip 2. Μια καλή συνταγή για τραγανά σπιτικά πατατάκια

Υλικά •2-3 πατάτες • λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) • αλάτι • ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε πολύ λεπτές ροδέλες στο μαντολίνο. Ξεπλένετε τις ροδέλες πατάτας πολύ καλά με κρύο νερό και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι ή τη φριτέζα και μόλις κάψει, ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με ρίγανη (προαιρετικά) και σερβίρετε.

Tip 3: Ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού για συνοδεία

Υλικά: •300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ή 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος • 80 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένα με πιρούνι
Εκτέλεση: Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιονέζα ή την κρέμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ, λίγο πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύετε το μείγμα καλά και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Tip 5: Ποικιλία λαχανικών για πολυχρωμία

Καρότα, γλυκοπατάτες, παντζάρια, όλα καθαρισμένα και κομμένα σε πάρα πολύ λεπτές φέτες, θα δώσουν χρώμα και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Η διαδικασία παρασκευής είναι ίδια με της πατάτας, ποικίλλουν μόνο οι χρόνοι τηγανίσματος (το παντζάρι, για παράδειγμα, θέλει περισσότερο χρόνο). Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ετοιμάζουμε ανάμεικτα τσιπς λαχανικών, θα πρέπει να τηγανίζουμε κάθε είδος ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.