Αρχική Διατροφή Doctor Food Υγιεινή διατροφή: 7 λόγοι να πεις «ναι» στο καστανό ρύζι

Υγιεινή διατροφή: 7 λόγοι να πεις «ναι» στο καστανό ρύζι

0
Υγιεινή διατροφή: 7 λόγοι να πεις «ναι» στο καστανό ρύζι

DOCTOR FOOD | Κάποιες τροφές κατέχουν ξεχωριστή θέση στο διαιτολόγιο των ειδικών της διατροφικής επιστήμης: όπως το καστανό ρύζι. Ας δούμε με μια ματιά γιατί. 

DOCTOR FOOD | Κάποιες τροφές κατέχουν ξεχωριστή θέση στο διαιτολόγιο των ειδικών της διατροφικής επιστήμης: όπως το καστανό ρύζι. Ας δούμε με μια ματιά γιατί.

1. Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, τη βασική πηγή ενέργειας ενός υγιούς οργανισμού.
2. Το καστανό ρύζι αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αφού στα 100 γρ. μας δίνει το 7-8% της προτεινόμενης ποσότητας κατανάλωσης φυτικών ινών ημερησίως! Χάρις τους σύνθετους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες που συνδυάζει, το καστανό ρύζι εξασφαλίζει στον οργανισμό ενέργεια που απελευθερώνεται σταδιακά και όχι απότομα, κάτι πολύ σημαντικό για την υγείας μας, αλλά και τη σωστή διαχείριση του βάρους.
3. Περιέχει σημαντική ποσότητα ψευδάργυρου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Ο ψευδάργυρος αποτελεί συστατικό πολλών ενζύμων και συμβάλλει σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Εμπλέκεται στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στο σχηματισμό της ινσουλίνης. Συμβάλλει επίσης στην ομαλή λειτουργία του προστάτη και του αναπαραγωγικού συστήματος. Το σελήνιο αποτελεί βασικό συστατικό αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού μας, «συνεργαζόμενο» μάλιστα και με την βιταμίνη Ε που υπάρχει στο καστανό ρύζι αποδίδει τα μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη!
4. Περιέχει ακόμη μοναδικά φυτοχημικά συστατικά με ιδιαίτερη αντιοξειδωτική επίδραση. 
5. Μαγνήσιο, μαγγάνιο, Βιταμίνη Β1 και Βιταμίνη Β6 ολοκληρώνουν το ψηφιδωτό των θρεπτικών συστατικών του καστανού ρυζιού.
6. Το καστανό ρύζι δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά, πηγή τόσων προβλημάτων υγείας για το σύγχρονο άνθρωπο του δυτικού κόσμου.
7. Δεν περιέχει αλάτι (έχει μόνο ίχνη) και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θεωρείται εξαιρετική τροφή.

Σολομός διαίτης λεμονάτος με μυρωδικά και καστανό ρύζι

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com