True Blood

0
True Blood

Βλέπω τρώγοντας…

True Blood – Season 1 (2008), ΤV (HBO)
Creators:
Alan Ball
Cast: Anna Paquin, William Sanderson, Carrie Preston, Rutina Wesley, Chris Bauer Διάρκεια: 12 επεισόδια (720 λεπτά)

Yλικά:
Μια παρακμιακή πόλη της Λουιζιάνα, το Bon Temps, χαμένη στα βάθη του αμερικανικού Νότου.

Μια νεαρή και όμορφη σερβιτόρα στην τοπική παμπ της περιοχής, η Sookie Stackhouse, με το χάρισμα (ή την κατάρα) να ακούει τις σκέψεις των άλλων.

Ενα γοητευτικό βαμπίρ, ο Bill Compton, που ερωτεύεται την Sookie παράφορα.

Η καλύτερη φίλη της Sookie, η Τara Thornton, μια ευέξαπτη και προβληματική αφρο-αμερικανίδα, που προσπαθεί να βρει τι είναι αυτό που θέλει από τη ζωή της, έχοντας παράλληλα να φροντίζει τη χρόνια αλκοολική μητέρα της.

Ένας αφελής, επιφανειακός αλλά ιδιαίτερα δημοφιλής κάτοικος της πόλης, ο Jason Stackhouse, αδερφός της Sookie, με αδυναμία στις γυναίκες και ροπή στις σεξουαλικές καταχρήσεις.

Ο Sam Merlotte, ιδιοκτήτης της παμπ στην οποία δουλεύουν η Sookie και η Τara, ένας φιλήσυχος και επιφανειακά ακίνδυνος χαρακτήρας, που αν και τρελά ερωτευμένος με τη Sookie, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά της Τara.

Ένας θεότρελος gay μάγειρας και έμπορος ναρκωτικών της περιοχής, μια καλοσυνάτη γιαγιά, 2 κουτοπόνηροι αστυνομικοί, αρκετοί περίεργοι πελάτες, άλλοι τόσοι μυστήριοι κάτοικοι, και βεβαίως, αμέτρητα αιμοδιψή και επικίνδυνα (ή ακίνδυνα) βαμπίρ, όλα παίζουν το ρόλο τους στην καταραμένη ερωτική ιστορία της θνητής Sookie και του αιωνόβιου Bill, σε ένα φανταστικό σύμπαν όπου άνθρωποι και βαμπίρ προσπαθούν να συνυπάρξουν φιλικά.

Εκτέλεση:
Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως η συνταγή είναι γραμμένη με τη δημιουργική πένα του Αlan Ball (Six Feet Under, Αmerican Beauty), στην οποία έχει προστεθεί μελάνι από απόσταγμα κόμικ βιβλίων, pulp/splatter αισθητικής και αστικών θρύλων του αμερικάνικου Νότου. Eπειδή η εκτέλεσή της προϋποθέτει την πλήρη απουσία ηλικιακού φωτός, η χρήση κεριών (ή, σε ιδανική περίπτωση, το φως της πανσελήνου) είναι μια καλή λύση.
Στην εκτέλεση τώρα… Παίρνουμε μια φόρμα απαγορευμένης αγάπης (μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική, όπως του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας) και την αλείφουμε μετη μυθολογία των βαμπίρ, αφού πρώτα περάσουμε τη συγκεκριμένη από κόσκινο, για να αφαιρεθούν όσο το δυνατό περισσότερες τυποποιημένες ουσίες.
Επειδή το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συνταγή πρέπει να είναι ενήλικο, προσθέτουμε άφοβα σεβαστές ποσότητες υγρών ονείρων, άγριας σεξουαλικότητας, φρέσκου αίματος και βίας, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις μας. Ενώ το μείγμα ψήνεται σε δυνατή φωτιά από το πρώτο λεπτό, προσθέτουμε δροσερό χιούμορ και ξερή ειρωνεία για να ελαφρύνουμε τη γεύση του και αφού δέσει, το περιχύνουμε σε ένα ταψί συμβολισμού (προς Θεού, όχι ασημένιο!) αφήνοντάς το να παγώσει μέχρι το χάραμα.
Τρώγεται ευχάριστα κυρίως τις βραδινές ώρες, δεν συνιστάται σε άτομα με φοβία στη θέα του αίματος, ενώ μπορεί εύκολα να προκαλέσει εθισμό σε λάτρεις ταινιών τρόμου.

Αποτέλεσμα:
Η γεύση της πρώτης δαγκωματιάς του -αμαρτωλού- αυτού εδέσματος μπορεί να θυμίσει το Twilight, αλλά σύντομα το True Blood αποκαλύπτει την πραγματική γαστρονομική του ταυτότητα. Η φοβία για το άγνωστο, οι προκαταλήψεις και ο συντηρητισμός της αμερικανικής κοινωνίας είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται, όσο η αντισυμβατική ερωτική ιστορία των δύο πρωταγωνιστών εξελίσσεται, έχοντας για κινητήρια δύναμη την ακαταμάχητη γοητεία του «απαγορευμένου» αλλά και το δικαίωμα του καθενός στη διαφορετικότητα.

Βαθμολογία: 8 στα 10 αιμοσφαίρια

Tip: Ο πρώτος κύκλος κυκλοφορεί σε box set στο εξωτερικό, περιλαμβάνει 5 DVDs, ενώ η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 50-60 ευρώ. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς ξεκινάει το Μάιο στην Αμερική.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.