Αρχική Ιστορίες Food Stories Τραγανές πατάτες τηγανητές με τον τρόπο του Πάνου Ιωαννίδη (Βίντεο)

Τραγανές πατάτες τηγανητές με τον τρόπο του Πάνου Ιωαννίδη (Βίντεο)

0
Τραγανές πατάτες τηγανητές με τον τρόπο του Πάνου Ιωαννίδη (Βίντεο)

TOP POST | Ο γνωστός σεφ, κριτής του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης, μοιράζεται τη συνταγή του για τις απόλυτες τηγανητές πατάτες, όπως λέει, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Αναρωτιέστε πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο τρόπος που γίνεται να τηγανίσει κανείς μια πατάτα; Του Πάνου Ιωαννίδη είναι λίγο, καθώς ο σεφ κάνει δυο τρία επιπλέον πράγματα που αλλάζουν τη διαδικασία, αλλά δίνουν σούπερ τραγανό αποτέλεσμα και κάνουν τις τηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες, όπως αναφέρει.

Υλικά: Πατάτες Κύπρου, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, φρέσκα βότανα, σκόρδο και αλάτι

Αρχικά τις κόβει σε κύβους των 2 εκατοστών μαζί με τη φλούδα. Τις κόβει σε κύβους για να κάνουν μύτες, αυτές οι μύτες μόλις τηγανιστούν γίνονται τραγανές.

Δεύτερον, αντί να τις τηγανίσει απευθείας, πρώτα τις βράζει σε κρύο νερό. Όταν βράζουμε τις πατάτες μπαίνει μέσα νερό. Το νερό τις μαλακώνει και στη συνέχεια, όταν τις βγάλουμε και τις τηγανίσουμε στο λάδι, το λάδι μένει στην επιφάνεια, πράγμα που τις κάνει τραγανές. (Τις βράζει περίπου 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό).

Τρίτον, όταν τις βγάλει σε μπολ από το βραστό νερό, τις αφήνει λίγο να φύγει η υγρασία. Στη συνέχεια τις ανακατεύει με στο μπολ για να σπάσουν, δηλαδή να αλλάξει η επιφάνειά τους και να βγει το άμυλο.

Τέταρτον, τις ρίχνει σε κρύο λάδι, γιατί έτσι εξατμίζεται το νερό που έχει αποθηκεύει η πατάτα και παίρνει επιπλέον τραγανάδα. έχει το καπάκι κλειστό και όταν μαζεύει υδρατμούς το σκουπίζει. Στο ένα τέταρτο προσθέτει τα μυρωδικά, ενώ στα 20 λεπτά που κρατάει το ψήσιμο, τρεις φορές ανοίγει το καπάκι και σκουπίζει τους υδρατμούς. Τις αφήνει και πέντε λεπτά στη φωτιά ξεσκέπαστες. Αλατίζει στο τέλος  και …ιδού οι απόλυτες τηγανητές πατάτες.

Λεπτομέρειες, για όσους ενδιαφέρονται, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.