Αρχική Ιστορίες Top Posts Γιάννης Λουκάκος για βιωσιμότητα και zero waste: «Να ξεκουνηθούμε παιδιά!!!»

Γιάννης Λουκάκος για βιωσιμότητα και zero waste: «Να ξεκουνηθούμε παιδιά!!!»

0
Γιάννης Λουκάκος για βιωσιμότητα και zero waste: «Να ξεκουνηθούμε παιδιά!!!»

«Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!» υποστηρίζει ο αγαπητός σεφ για την αναγκαία αλλαγή των συνηθειών μας που θα συμβάλει στη σωτηρία του πλανήτη.

Μια ανάρτηση που μας καλεί να σκεφτούμε το χρέος μας απέναντι στον πλανήτη και τις επόμενες γενιές παραθέτοντας μάλιστα και σχετικά στοιχεία έκανε πρόσφατα ο Γιάννης Λουκάκος μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Στο πρόσφατο σχόλιό του ο αγαπημένος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψωμί κι Αλάτι» υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι Τρίτη παγκοσμίως στη σπατάλη τροφίμων, το λεγόμενο food waste, και καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ολόκληρη η σχετική ανάρτηση έχει ως εξής:

«Με τον πλανήτη να εκπέμπει SOS, είναι δεδομένο πως η νοοτροπία του sustainability (βιωσιμότητα) και του zero waste χρειάζεται να ενταχθεί για τα καλά στην ζωή μας! Η ανάγκη για περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης στην διατροφή μας μεγαλώνει, καθώς οι αριθμοί της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης εκτοξεύονται.

Σκεφτείτε απλά ότι το food waste προκαλεί περίπου το 10% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μιλάμε για 3,3 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα!!! Τα τρόφιμα που πετιούνται αγγίζουν τους 1,3 δισεκατομμύρια τόνους!!!! Η χώρα μας δε… τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως στην απόρριψη τροφής, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Είναι λοιπόν ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αλλάξουμε τις συνήθειες της καθημερινότητας μας ακόμα και αν χρειαστεί να ξεβολευτούμε. Είναι η ώρα που χρειάζεται να πράξουμε αλλιώς βελτιώνοντας την ποιότητα της δικής μας ζωής, αλλά και των επόμενων γενεών που θα ακολουθήσουν.

Να ξεκουνηθούμε παιδιά!!! Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο!»

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com