Αρχική Ιστορίες Food Stories Το BBC για τη Σαμιώτισσα που όλοι φώναζαν Mamma Maria (βίντεο)

Το BBC για τη Σαμιώτισσα που όλοι φώναζαν Mamma Maria (βίντεο)

0
Το BBC για τη Σαμιώτισσα που όλοι φώναζαν Mamma Maria (βίντεο)

ΠΡΟΣΩΠΑ | Η Μαρία Μακρογιάννη από τη Σάμο έχει ταΐσει πάνω από 20.000-30.000 πρόσφυγες στο μαγαζί της.

ΠΡΟΣΩΠΑ | Η Μαρία Μακρογιάννη από τη Σάμο έχει ταΐσει πάνω από 20.000-30.000 πρόσφυγες στο μαγαζί της.

Το βίντεο της Θεοπής Σκαρλάτου για το BBC λέει τα πάντα για αυτή τη γυναίκα που δε σταμάτησε λεπτό να μοιράζεται φαγητό, χρόνο και αγάπη, προκειμένου να απαλύνει τις δυσκολίες των προσφύγων που κατέφευγαν στο νησί. Ακόμη κι όταν δέχτηκε σοβαρές απειλές και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το παραλιακό μαγαζί της, δεν το έβαλε κάτω, δεν απελπίστηκε, δε σταμάτησε. Συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει, να μοιράζεται, από το σπίτι της με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του συζύγου της.

«Τους έφτιαχνα κοτόπουλο με πατάτες, τζατζίκι… Έχουν έρθει στο μαγαζί πάνω από 20.000-30.000 άτομα. Πετούσα, δε λογάριαζα ούτε την κούρασή μου ούτε τίποτα, πετούσα μόνο… Τότες είχα δεχθεί τηλεφωνήματα “μη βοηθάς τους πρόσφυγες”, “α, ταΐζεις τους πρόσφυγες, θα σε δείρουμε, θα σε κάνουμε…” και αναγκάστηκα από μόνη μου να σηκωθώ να φύγω από το μαγαζί. Τώρα είμαι στο σπίτι, έρχονται εδώ οι πρόσφυγες, τους ταΐζω, τους φτιάχνω…Ποτέ δεν έχουμε διώξει κανέναν από εδώ, απ’ το σπίτι… Έχουμε έναν κήπο απ’ τα πέρυσι και τους έχω παραχωρήσει ένα μέρος, φυτεύουν ντομάτες, αγγούρια, και από κει τρώμε, από κει τα κάνουμε όλα…», ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μακρογιάννη στο βίντεο.

Και καταλήγει: «Ένα μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι το συνάνθρωπό μας δεν τον πετάμε».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.