Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Τι προσέχουμε όταν διαλέγουμε καρπούζι

Τι προσέχουμε όταν διαλέγουμε καρπούζι

0
Τι προσέχουμε όταν διαλέγουμε καρπούζι

TIPS | Εντάξει, μέσα δεν είμαστε για να μπορούμε να δοκιμάσουμε τι παίρνουμε, αλλά υπάρχουν τρία τέσσερα πράγματα που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να έχουμε κάνει την τέλεια επιλογή καρπουζιού.

Εντάξει, μέσα δεν είμαστε για να μπορούμε να δοκιμάσουμε τι παίρνουμε, αλλά υπάρχουν τρία τέσσερα πράγματα που θα ανεβάσουν τις πιθανότητες να έχουμε κάνει την τέλεια επιλογή καρπουζιού.

Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού: Τα λευκά μαρτυρούν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει όσο πρέπει στον ήλιο.
Tα ίχνη από μέλισσες: Αν δείτε σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες, δείχνουν ότι οι μέλισσες πέρασαν από κει. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.
Τα φύλλα του καρπουζιού: Προσπεράστε τα μακρόστενα και επιλέξτε τα πιο μικρά, στρογγυλά. Συνήθως μαρτυρούν πιο νόστιμο καρπούζι.
Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν συνεπάγεται καλό καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι συχνά τα καλύτερα.
Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.