Αρχική Διατροφή Doctor Food Τι παθαίνετε πραγματικά αν καταπιείτε τσίχλα;

Τι παθαίνετε πραγματικά αν καταπιείτε τσίχλα;

0
Τι παθαίνετε πραγματικά αν καταπιείτε τσίχλα;

Πολλά ακούγονται. Τι συμβαίνει όμως στ’ αλήθεια, αν καταπιείτε μια τσίχλα; Ο δρ Michael F. Picco, γαστρεντερολόγος από τη γνωστή κλινική Mayo στις ΗΠΑ, έρχεται να δώσει μια απάντηση και να κλείσει αυτό το θέμα μια και καλή.

Πολλά ακούγονται. Ότι δε διαλύεται ποτέ, ότι κολλάει στα έντερα, ότι παραμένει στο πεπτικό του σύστημα για 7 χρόνια (!) προτού αποσυντεθεί.
Τι συμβαίνει όμως στ’ αλήθεια, αν καταπιείτε την  τσίχλα που μασάτε; Ο δρ Michael F. Picco, γαστρεντερολόγος από τη γνωστή κλινική Mayo στις ΗΠΑ, έρχεται να δώσει μια απάντηση και να κλείσει αυτό το θέμα μια και καλή.

Αν και μια τσίχλα έχει σχεδιαστεί για μάσημα και όχι για να την καταπίνετε, γενικά δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής σε περίπτωση κατάποσης. Είναι αλήθεια ότι το σώμα σας δεν μπορεί να τη χωνέψει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μένει στο στομάχι σας. Κινείται σχετικά άθικτη μέσα από το πεπτικό σας σύστημα και αποβάλλεται απ’ το έντερο με όλα τα περιττώματα.
Σπανίως, αν κάποιο παιδί καταπιεί πολλές τσίχλες ταυτόχρονα και έχει από πριν συμπτώματα δυσκοιλιότητας, τότε έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που τα έντερα φράζουν και χρειάζεται επέμβαση. Γι’ αυτόν το λόγο λέγονται τόσα και δημιουργήθηκε κι ο “μύθος” των 7 ετών, προκειμένου να αποθαρρύνονται τα παιδιά να καταπίνουν τις τσίχλες που μασούν.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr μέσω Iatropedia

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.