Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Εσύ #thessbrunch ή #koulouriofthemonth;

Εσύ #thessbrunch ή #koulouriofthemonth;

0
Εσύ #thessbrunch ή #koulouriofthemonth;

Το νέο γαστρονομικό concept της Θεσσαλονίκης φλερτάρει με το πλούσιο δεκατιανό (το brunch των αγγλοφώνων) και τα social media σε ένα πρωτότυπο project που τρέχει με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα.

Το νέο γαστρονομικό concept της Θεσσαλονίκης φλερτάρει με το πλούσιο δεκατιανό (το brunch των αγγλοφώνων) και τα social media σε ένα πρωτότυπο project που τρέχει με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα.

To brunch (απ’ τα αρχικά των λέξεων breakfast και lunch) είναι αγγλική συνήθεια που …μετανάστευσε και στις ΗΠΑ με πάρα πολλούς φίλους διεθνώς. Αφορά το γευμάτισμα μεταξύ 10.00 και 12.00 που δεν είναι ούτε ακριβώς πρωινό ούτε και μεσημεριανό, αλλά μάλλον κάτι ανάμεσα στα δύο.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, που έχει ανακηρυχθεί «πρωτεύουσα της γαστρονομίας» από το Διεθνή Τύπο (New York Times, Guardian κ.ά.), αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την τάση αυτή, αναβαθμίζοντας και το γνωστό ελληνικό «δεκατιανό», σε μια πρωτοβουλία που εξελίσσεται τα Σαββατοκύριακα και συνδυάζει κολασμένες γεύσεις και …ολίγη από social media. Αφού το υπέροχο πρωινό που θα σερβίρουν τα θεσσαλονικιώτικα ξενοδοχεία χωρίς περιορισμό χρόνου συμπυκνώνεται στο ΘΕΣ ΜΠΡΑΝΤΣ hashtag #thessbrunch (Θες από το Θέλεις αλλά και από το Θεσσαλονίκη). Η φρέσκια γαστρονομική πρόταση δεν έχει περιορισμούς στις γεύσεις, σέβεται τη νωχελική διάθεση του ΣΚ και βέβαια ως brunch που είναι δεν εξαντλείται στις …10.00π.μ. όπως το κλασικό πρωινό.

Το #thessbrunch φιλοξενείται σε διαφορετικό ξενοδοχείο της πόλης και σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα (καλοκαιρινό thessbrunch, φθινοπωρινό thessbrunch, χριστουγεννιάτικο thessbrunch κ.λπ.). Ξεκίνησε την 28η Μαΐου απ’ το ξενοδοχείο The Excelsior και θα συνεχιστεί στα ξενοδοχεία: Electra Palace, Grand Palace, Holiday Inn Thessaloniki, Hyatt Regency Thessaloniki, Makedonia Palace, Mediterranean Palace, Nikopolis Thessaloniki, Anatolia  Hotels Thessaloniki, City Hotel, Colors Urban, Di Tania, Golden Star City Resort και Le Palace.

Στο www.thessbrunch.com μπορεί κανείς να ενημερώνεται για το πρόγραμμα και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν, τα μενού και όλα τα νέα που αφορούν τη δράση.


Και #koulouriofthemoth! Παράλληλα ξεκινά και ωραίος διαγωνισμός με hashtag #koulouriofthemonth με πρωταγωνιστή το δημοφιλέστερο παραδοσιακό «δεκατιανό» της πόλης που δεν είναι άλλο από το σουσαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει αναρτώντας φωτογραφίες όπου ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιείται ως …κάδρο για να εστιάσει σε διάφορα σημεία της πόλης. Κάθε μήνα, η φωτογραφία που θα συγκεντρώνει τα περισσότερα likes με το #koulouriofthemonth θα κερδίζει ως έπαθλο δύο διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη εφόσον ο συμμετέχων νικητής διαμένει εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ το έπαθλο για τους Θεσσαλονικείς θα είναι ένα thessbrunch για 2 άτομα σε ένα από τα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν στο project.

Save

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.