Αρχική Ιστορίες The Kir-Yianni Best Greek Winery Trophy

The Kir-Yianni Best Greek Winery Trophy

The Kir-Yianni Best Greek Winery Trophy

Καλά τα νέα για το ελληνικό κρασί διεθνώς: ένα νέο ειδικό βραβείο, στα πλαίσια του International Wine & Spirit Competition, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους οινικούς θεσμούς στον κόσμο, έρχεται να επικυρώσει την αυξανόμενη δυναμική του.

Το νέο βραβείο αφορά την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού οινοποιείου και θα απονέμεται από φέτος στα πλαίσια του «International Wine & Spirit Competition». Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνων και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Το βραβείο ονομάζεται «The Kir-Yianni Best Greek Winery Trophy», γεγονός που μαρτυράει την καρποφόρα συνεργασία των διοργανωτών του διαγωνισμού και της «Κυρ-Γιάννη», του Γιάννη Μπουτάρη, στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας για τη στοχευμένη προβολή του ελληνικού κρασιού και την καταξίωσή του στο διεθνή οινικό χάρτη.

«Οι ελληνικές συμμετοχές στο διαγωνισμό έχουν αυξηθεί κατά 27% μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και η ποιότητα των οίνων είναι εξαιρετική» δηλώνει σχετικά ο Lesley Gray, διευθυντής μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, συνεχίζοντας… «Αναγνωρίζοντας αυτήν την πραγματικότητα, εδώ και κάποιο καιρό, εξετάζαμε σοβαρά την πιθανότητα της δημιουργίας αυτού του ειδικού βραβείου για την κατηγορία του ελληνικού κρασιού, και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που από φέτος την εντάσσουμε τελικά στο διαγωνισμό, μέσα από τη συνεργασία μας με την Κυρ- Γιάννη του Γιάννη Μπουτάρη, μίας από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες στο χώρο του ελληνικού κρασιού σήμερα».

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία το ελληνικό κρασί αποκτά πλέον τη δική του ξεχωριστή θέση στα πλαίσια ενός κορυφαίου διεθνούς οινικού θεσμού, πλάι σε μια σειρά από ειδικά βραβεία που, κάθε χρόνο, αναδεικνύουν τα καλύτερα οινοποιεία των πιο σημαντικών οινοπαραγωγικών χωρών του κόσμου, ανάμεσά τους τα Miguel Torres Trophy for Spanish Wine Producer of the Year, Casa Lapostolle Trophy for Chilean Wine Producer of the Year κ.ά.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει 134 συμμετοχές οίνων από την Ελλάδα. Υποψήφια για το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Οινοποιείου θα είναι τα οινοποιεία που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό με τουλάχιστον 4 συμμετοχές. Όλες οι συμμετοχές περνούν από διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας σε κατηγορίες που καθορίζονται με βάση την ποικιλία, την περιοχή, την εσοδεία και άλλα ειδικά, κατά περίπτωση, κριτήρια. Τα προϊόντα με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις κατηγορίες τους διακρίνονται ως “Best in Class” και επαναξιολογούνται, σε δεύτερη γευστική δοκιμή, για τα μεγάλα εθνικά και διεθνή βραβεία του διαγωνισμού.Αναμένουμε τα αποτελέσματα στις 6 Νοεμβρίου 2007, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτίριο Old Billingsgate, στο City του Λονδίνου.

ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο του ελληνικού κρασιού, αλλά και της ελληνικής δημόσιας σκηνής. Μια γεύση από την προσωπικότητά του θα πάρετε μέσα από τη συνέντευξη που φιλοξενούμε στο τεύχος μας. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουτάρης έχει υπάρξει για χρόνια πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. σε πολλές επαγγελματικές οργανώσεις από το 1980 ως σήμερα. Έχει βραβευθεί και διακριθεί πολλές φορές για τη δραστηριοποίηση και προσφορά του τόσο στον κλάδο του ελληνικού κρασιού όσο και σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, με κορυφαία τη διάκριση «Ευρωπαίος Ήρωας της Χρονιάς», που του απονεμήθηκε το 2003 από το περιοδικό ΤΙΜΕ για το έργο του για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ενώ, την ίδια χρονιά, ανακηρύχθηκε «Οινοποιός της Χρονιάς», από την Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Οίνου.

Με βασικές περιοχές τη Νάουσα και το Αμύνταιο, στις δυο πλευρές του όρους Βερμίου στη Βορειοδυτική Ελλάδα, η Κυρ-Γιάννη συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση εστιάζοντας στην παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Η δημιουργία του αμπελώνα της Νάουσας, έργο του Γιάννη Μπουτάρη, σηματοδότησε και την έναρξη της αναμπέλωσης στη ζώνη αυτή, δίνοντάς της το φιλί της ζωής, όταν είχε φτάσει στο κατώτερο σημείο της. Το ίδιο μπορεί να επισημάνει κανείς και για τους αμπελώνες και το οινοποιείο Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο.

Πέρα από τα εξαιρετικά κρασιά τους, έχουν καταφέρει να αναδείξουν μια υποβαθμισμένη περιοχή και να την εξελίξουν σε μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, φανερώνονοντας ένα ευρύτερο όραμα με το οποίο κινείται ο ιδρυτής τους.Ένα όραμα που δεν μένει στην καινοτομία και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, αλλά που σέβεται την παράδοση, το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!