Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Τελευταίος σταθμός για το Peloponnese Food Stories – 12μηνος προορισμός η Πελοπόννησος

Τελευταίος σταθμός για το Peloponnese Food Stories – 12μηνος προορισμός η Πελοπόννησος

0
Τελευταίος σταθμός για το Peloponnese Food Stories – 12μηνος προορισμός η Πελοπόννησος
Εικόνες: ICookGreek

Αυλαία για φέτος έριξε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις εκδηλώσεις του στα Τρίκαλα Κορινθίας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας έγιναν πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Περιφέρεια και την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τοπικό γαστρονομικό φεστιβάλ. Την ίδια στιγμή πληθώρα τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν τις δικές τους γευστικές προτάσεις, με όχημα τα τοπικά προϊόντα της κορινθιακής γης. Στην κορινθιακή γη, άλλωστε, πιστεύουν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων για να ενισχύσουν την παρουσία τους στον οικονομικό και τουριστικό χάρτη της χώρας.

Πρωταγωνιστές οι παραγωγοί και τα τοπικά προϊόντα

Ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, με πρώτη ύλη το γάλα, το σταφύλι, την ελιά αποτελούν μεταξύ άλλων το βασικό μενού στο κορινθιακό τραπέζι του ορεινού όγκου, που σε συνδυασμό με την «ντόπια κτηνοτροφία», οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι. Άλλωστε και η δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories, Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού σε αυτό ακριβώς στοχεύει. Να καθιερώσει την Πελοπόννησο σε έναν προορισμό 12 μηνών για τον Ελληνα και ξένο επισκέπτη.

Σε ό,τι αφορά την ορεινή Κορινθία, έναν μαγευτικό τόπο, στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο,  η εναλλαγή των παραστάσεων, από θάλασσα σε βουνό κλέβει την παράσταση.  Από την Αθήνα σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τοπία «απρόσιτης ομορφιάς» και γαλήνης. Από τη Στυμφαλία έως την κοιλάδα του Φενεού και τη λίμνη Δόξα, μοναδικά τοπία ξεδιπλώνονται στον επισκέπτη, ώστε μια επίσκεψη να μην αρκεί.

Η διαμονή δε στα Τρίκαλα Κορινθίας προσφέρει προτάσεις για κάθε βαλάντιο. Σε αυτό άλλωστε ποντάρουν και οι επιχειρηματίες της περιοχής προκειμένου να προσελκύσουν το ελληνικό κοινό το επόμενο διάστημα. Άλλωστε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μεγάλη αναμένεται η κίνηση στην περιοχή. Ελπίδα για τους φορείς, παραμένει η ευχή, όποια τουριστική κίνηση να μην περιορίζεται στα εορταστικά τριήμερα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι  εκδηλώσεις για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories  ξεκίνησαν απ’ την Αρεόπολη Λακωνίας, συνεχίστηκαν σε Κορώνη, Παράλιο Άστρος Κυνουρίας και Τολό Αργολίδας.

Κείμενο: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Εικόνες: I CookGreek

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!