Αρχική Ιστορίες Το ψιλικατζίδικο-μαγειρείο στου Ψυρρή που σερβίρει σπιτικό φαγητό

Το ψιλικατζίδικο-μαγειρείο στου Ψυρρή που σερβίρει σπιτικό φαγητό

0
Το ψιλικατζίδικο-μαγειρείο στου Ψυρρή που σερβίρει σπιτικό φαγητό

ATHENS’ NOISE | Είναι κοινό «μυστικό» της γειτονιάς εδώ και χρόνια. 

ATHENS’ NOISE | Είναι κοινό «μυστικό» της γειτονιάς εδώ και χρόνια το μαγειρείο των δύο αδελφιών, της Ρίτσας και του Γιώργου δηλαδή, που είναι γέννημα θρέμμα του Ψυρρή.

«Η άδεια του περιπτέρου υπάρχει από το 1926» μας πληροφορεί η κ. Νίκη, μητέρα των παιδιών που έχει ζήσει τη γειτονιά με το κουτάλι και την έχει δει να αλλάζει όψη όλα αυτά τα χρόνια. Το μαγαζί έχει δύο πόρτες. Η μια οδηγεί στο ψιλικατζίδικό και η άλλη, από δεξιά, στο μαγειρείο που εκείνη τη μέρα σερβίρει μπιφτέκια και γεμιστά φούρνου. 

Το μενού είναι συγκεκριμένο. Τα δυο αδέρφια δεν είναι υπέρ της μαζικής παραγωγής. Δεν τους νοιάζει να έχουν πολλούς πελάτες. Αισθάνονται καλύτερα να μαγειρεύουν ένα τσουκάλι για τους λίγους και καλούς σχεδόν καθημερινούς τους θαμώνες που πηγαίνουν εκεί διότι ξέρουν τι θα φάνε, καθώς το μενού είναι συγκεκριμένο. 

PHOTO: Πάρις Ταβιτιάν | LIFO 

Κάθε Δευτέρα έχει μακαρόνια με κιμά ενώ κάθε 2η Δευτέρα η Ρίτσα μπαίνει στον μπελά να φτιάξει παστίτσιο. Κάθε Τρίτη έχει κοτόπουλο με πατάτες ή κοκκινιστό με ρύζι, τις Τετάρτες είναι η μέρα για τα μπιφτέκια ενώ παράλληλα υπάρχει και η επιλογή για ένα λαδερό ή όσπριο, οι Πέμπτες είναι η μέρα που έχει ψάρι (συνήθως κάποιο ψιλό ψαράκι όπως μαρίδα, γαύρο και κουτσομούρα αλλά και τσιπούρα ή καλαμάρι), την Παρασκευή έχει κρέας κοκκινιστό ή λεμονάτο και τα Σάββατα είναι η μέρα που ο Νίκος ψήνει μπριζολάκια στα κάρβουνα ή κοτόπουλο φιλέτο. 

Σημειωτέων ότι οι τιμές της μερίδας είναι στα 3,5 ευρώ εκτός από τη μέρα που έχει ψάρι που ανεβαίνει στα 5.   

«Εδώ νιώθω σα να μπαίνω στο σπίτι μου για φαγητό. Αισθάνομαι το μέρος σαν μια οικογένεια» μας λέει ο κ. Τάσος που έχει έρθει από το Χαλάνδρι. Δίπλα του έχουν αράξει τα δύο σκυλιά-μασκότ του μαγαζιού η μεγαλόσωμη Μπέλα και η μικρόσωμη Μπίρα.   

INFO: Αναψυκτήριον του Γιώργου και της Ρίτσας, Σαρρή 22, 21 0321 7635. 

ΠΗΓΗ: Απόσπασμα από το άρθρο «Τρία κρυμμένα μέρη της Αθήνας με απρόσμενα καλό και φθηνό φαγητό» της Μερόπης Κοκκίνη για τη lifo.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.