Αρχική Ιστορίες Food Stories Στη Στοά Λέκκα, ο Τριαντάφυλλος φτιάχνει ολόφρεσκο ψαράκι

Στη Στοά Λέκκα, ο Τριαντάφυλλος φτιάχνει ολόφρεσκο ψαράκι

0
Στη Στοά Λέκκα, ο Τριαντάφυλλος φτιάχνει ολόφρεσκο ψαράκι

EATING OUT | Στο παράλληλο σύμπαν των στοών του κέντρου, η ζωή συνεχίζεται με δικό της τέμπο. Λίγα μέτρα από το πολύβουο Σύνταγμα με τα συνήθη πιεστικά ραντεβού του, οι τραγανές κουτσομούρες, τα ζουμερά καλαμαράκια και τα παγωμένα ουζάκια πάνε κι έρχονται στο «Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς».

EATING OUT | Στο παράλληλο σύμπαν των στοών του κέντρου, η ζωή συνεχίζεται με δικό της ξεχωριστό τέμπο. Λίγα μέτρα από το πολύβουο Σύνταγμα  με τα συνήθη πιεστικά ραντεβού του, οι τραγανές κουτσομούρες, τα ζουμερά καλαμαράκια και τα παγωμένα ουζάκια πάνε κι έρχονται στο «Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς».

Τον Τριαντάφυλλο και το καφενείο-ταβέρνα «Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς» δύσκολα τον πιάνει το μάτι σου, ακόμη κι αν συνηθίζεις να βολτάρεις στους πέριξ του Συντάγματος δρόμους. Η στοά που τον κρύβει από τα τυχαία βλέμματα των περαστικών και τον προστατεύει απ’ τους συνήθεις ρυθμούς του κέντρου, είναι μικρή, ήσυχη, ανήλιαγη και τρυπωμένη στην οδό Λέκκα –ένα στενό που ενώνει την Καραγιώργη Σερβίας με την Κολοκοτρώνη…

Καθώς όμως, οι εναλλακτικές για φρέσκο ψαράκι σε πραγματικά καλές τιμές δεν είναι και άπειρες στο κέντρο-καράκεντρο της Αθήνας, οι ενδιαφερόμενοι το έχουν ήδη εντοπίσει. Αποτέλεσμα; Λαϊκό προσκύνημα τα σαββατιάτικα μεσημέρια, αλλά με λίγη τύχη το τσακώνεις το τραπεζάκι. (Εντάξει, είναι και η σάλα που κλιματίζεται, αλλά ποιος χάνει «τη φάση της στοάς» για να κάτσει με τέτοιο καιρό μεσά;).

Ο Τριαντάφυλλος είναι Μυτιληνιός, το τηγάνι του μαστόρικο, τα ψαρικά του ολόφρεσκα, οπότε ό,τι κι αν δοκιμάσεις, θα το ευχαριστηθείς. Εμείς πήραμε ωραίους κολοκυθοκεφτέδες, νόστιμο γαύρο μαρινάτο –πολύ ισορροπημένο στη γεύση του, τραγανές κουτσομούρες, ζουμερά καλαμαράκια, ωραίο τηγανητό γαύρο, γαριδάκι σπέσιαλ και μια γενναία σαλάτα βραστών λαχανικών.

Χάσαμε μόνο την παντρεμένη σαρδελίτσα, που είχε ήδη τελειώσει και το θράψαλο. Σε ούζο του δώσαμε (επίσης) και κατάλαβε χωρίς να τσιγκουνευτούμε τα καραφάκια και ο λογαριασμός ήρθε περίπου 13-14 ευρώ το άτομο (4 ήμασταν, ζωή να ‘χουμε), για να φύγουμε πραγματικά …σκασμένοι.

Αν σας αρέσουν τα ουζάκια σε urban περιβάλλον και αγαπάτε τα ψαρικά αλλά και το μυστικό κόσμο των στοών της Αθήνας, θα εκτιμήσετε σίγουρα τον Τριαντάφυλλο. Βέβαια μια μυρωδιά τηγανιού θα σας …συνοδεύει φεύγοντας –ειδικά αν βρείτε τραπεζάκι στο βάθος της στοάς– αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα και δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα. Στα συν και το ευγενέστατο σέρβις του προσωπικού, ακόμη και τις ώρες της απόλυτης αιχμής.

Info
Τι; Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς –παραδοσιακό καφενείο/ταβέρνα
Πού; Λέκκα 22, Σύνταγμα, τηλ.: 210-32.27.298.
Πότε; 12.00 – 21.00

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.