Αρχική Ιστορίες Ποιος θυμάται το Χαμένο Μανάβη; Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σίγουρα!

Ποιος θυμάται το Χαμένο Μανάβη; Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σίγουρα!

0
Ποιος θυμάται το Χαμένο Μανάβη; Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σίγουρα!

Η πιο εναλλακτική, χαρισματική, διασκεδαστική και εν τέλει classic ιδέα για να κάνετε τους «ανάποδους» μπόμπιρες και τις «δύσκολες» πιτσιρίκες σας να δουν με άλλο μάτι τα λαχανικά και τα φρούτα, να τα νιώσουν «φιλαράκια» τους και να μάθουν να τα αγαπούν «είναι μία, είναι μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία». Το εκπληκτικό κόμικ και τηλεοπτικό κουκλοθέατρο  που δημιούργησαν το 1983 ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης επέστρεψε στη σκηνή του Rex και θα μείνει εκεί για τουλάχιστον όλο το Γενάρη.

Η πιο εναλλακτική, χαρισματική, διασκεδαστική και εν τέλει classic ιδέα για να κάνετε τους «ανάποδους» μπόμπιρες και τις «δύσκολες» πιτσιρίκες σας να δουν με άλλο μάτι τα λαχανικά και τα φρούτα, να τα νιώσουν «φιλαράκια» τους και να μάθουν να τα αγαπούν «είναι μία, είναι μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία».Το εκπληκτικό κόμικ και τηλεοπτικό κουκλοθέατρο που δημιούργησαν το 1983 ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης επέστρεψε στη σκηνή του Rex και θα μείνει εκεί για τουλάχιστον όλο το Γενάρη.

Τριάντα χρόνια μετά ο διαμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος επιστρέφει στη μακρινή Φρουτοπία, δυτικά του Αβγατηγανιστάν, ανατολικά του Πιπερού και βορειοδυτικά της Χώρα του Χασμουρητού, για να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη! Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το τρομερό Φρουκτήνος; Θα βοηθήσει τον Ανανία το πεπόνι να βρει τη βούλα του; Θα αποτρέψει τη Μάτα τη ντομάτα να πέσει στις ρόδες κάποιας ολέθριας νταλίκας; Θα βρει τον τρόπο να εξιχνιάσει την απεχθή συνωμοσία που συντελείται αυτήν ακριβώς τη στιγμή στη μακρινή Φρουτοπία;Ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας σας υπόσχονται ακόμα μία περιπέτεια αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες που θα σας προκαλέσουν καρδιοχτύπι αλλά και ρίγη ευτυχίας!

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος εννιά χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχημένη αναμέτρηση με τους ήρωες της Φρουτοπίας επιχειρεί ένα δεύτερο ταξίδι στη μαγική αυτή χώρα από τη σκηνή του Θεάτρου Rex. Τα τραγούδια της παράστασης είναι σε πρωτότυπη μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους του Ευγένιου Τριβιζά. Στο ρόλο του Πίκου Απίκου ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας. Η «Φρουτοπία» ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους – τα ισάριθμα ταξίδια του δαιμόνιου δημοσιογράφου στη θρυλική πολιτεία. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησαν 33 τεύχη. Από αυτά έχουν εξαντληθεί «Το πρώτο ταξίδι» ολόκληρο (τεύχη 1-5), από «Το δεύτερο ταξίδι» τα τεύχη 6, 7, 9, 11 και από «Το τρίτο ταξίδι» τα τεύχη 15, 16, 18. Αν τα βρείτε ακόμη και second hand, κρατήστε τα! Ο Ευγένιος Τριβιζάς κέρδισε τη δικαστική μάχη ενάντια στην Coca Cola, η οποία ετοίμαζε αναψυκτικό με τίτλο FRUTOPIA χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.Στην τηλεόραση ανέβηκε στα μισά της δεκαετίας του ‘80 για λογαριασμό της ΕΡΤ1 με τις μαριονέτες του Δήμου και τις Μπριγκίτε Σοφιανού.  Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία στο παιδικό κοινό, αλλά πάθιασε και έναν αξιοσημείωτο αριθμό ενηλίκων.  γεγονός που κατατάσσει τη Φρουτοπία σε μια από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές παιδικές σειρές που γνώρισε η τηλεόραση της χώρας.

Info:
Τοποθεσία: Θέατρο REX, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30
*Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων: 10€ παιδικό – 15€ ενηλίκων
*Προσφορά οικογενειακό εισιτήριο (4 ατόμων): 40€

Πληροφορίες: Tηλ.: 2118000080

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com