Αρχική Ειδήσεις Οι γλωσσοκόπτες – Το πιο ασυνήθιστο παιδικό επάγγελμα (Βίντεο)

Οι γλωσσοκόπτες – Το πιο ασυνήθιστο παιδικό επάγγελμα (Βίντεο)

0
Οι γλωσσοκόπτες – Το πιο ασυνήθιστο παιδικό επάγγελμα (Βίντεο)

ATHEN’S NOISE | Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Οι γλωσσοκόπτες» προβάλλεται σήμερα στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

ATHEN’S NOISE | Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Οι γλωσσοκόπτες» προβάλλεται σήμερα 8 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Στις διακοπές τους τα περισσότερα παιδιά παίζουν στο πάρκο ή με τα παιχνίδια τους, η 9χρονη Ίλβα από τη βόρεια Νορβηγία όμως προτιμά να… κόβει γλώσσες μπακαλιάρων! Το προσοδοφόρο χόμπι της δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα το οποίο στο χωριό της γιαγιάς της παραδοσιακά κάνουν τα παιδιά, εδώ και 100 χρόνια, με τις συγκεκριμένες γλώσσες μάλιστα να θεωρούνται σπουδαίος μεζές. 

Στην ταινία «Οι Γλωσσοκόπτες» της Σόλβεϊγκ Μελκεράαεν, βλέπουμε πώς η Ίλβα χρειάστηκε πρώτα να ξεπεράσει την αηδία της για τα ψάρια και εν τέλει να μάθει την τέχνη του παραδοσιακού επαγγέλματος, με τη βοήθεια του 10χρονου Τομπάιας ο οποίος γίνεται ο καλύτερός της φίλος. Και καθώς η φιλία τους δυναμώνει, η Ίλβα ανακαλύπτει ότι η ζωή στο χωριό κρύβει πολλά περισσότερα από τις γλώσσες των μπακαλιάρων…

Το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο πλαίσιο του CineDoc σήμερα στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Λίγα λόγια το CineDoc: Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ. Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Παράλληλα, το 2017 άνοιξε την αυλαία του το CineDoc Kids, με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που απευθύνονται στο νεανικό κοινό. Τα παιδιά και οι νέοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φεστιβάλ, συμμετέχοντας ενεργά στην παρουσίαση των ταινιών αλλά και σε εργαστήρια που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του  κινηματογράφου.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com