Αρχική Ιστορίες Ο Οίκος ΜΕΤΑΧΑ ανοίγει τις πύλες του για λίγες μέρες

Ο Οίκος ΜΕΤΑΧΑ ανοίγει τις πύλες του για λίγες μέρες

0
Ο Οίκος ΜΕΤΑΧΑ ανοίγει τις πύλες του για λίγες μέρες

Με τα 125 χρόνια ιστορίας του και ένα θρυλικό ποτό, που για πάρα πολλές δεκαετίες συμβολίζει την Ελλάδα, ο Οίκος ΜΕΤΑΧΑ μας προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να επισκεφτούμε το χώρο του –που πραγματικά δε σκοπεύουμε να χάσουμε.

Με τα 125 χρόνια ιστορίας του και ένα θρυλικό ποτό, που για πάρα πολλές δεκαετίες συμβολίζει την Ελλάδα, ο Οίκος ΜΕΤΑΧΑ μας προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να επισκεφτούμε το χώρο του –που πραγματικά δε σκοπεύουμε να χάσουμε.

Σύμφωνα με το ΔΤ που εξέδωσε η εταιρεία προβλέπεται μοναδική, καθώς για πρώτη φορά συμβαίνει να είναι ανοιχτή σε κοινό: «Άλλοι θα γιόρταζαν την επέτειο των 125 χρόνων τους. Ο Οίκος Μεταξά, όμως, αντί για γιορτές ή αναπολήσεις, κρατά το βλέμμα μπροστά, στο μέλλον. Με συνείδηση της ιστορίας του, σεβασμό στις γενιές που εργάστηκαν για το ΜΕΤΑΧΑ και στους φίλους του που το τιμούν. Με την εμπειρία «ΜΕΤΑΧΑ – τα Πρώτα 125 Χρόνια», ο Οίκος μοιράζεται ό,τι πιο πολύτιμο έχει – μερικά από τα μυστικά του – μέσα από μια μοναδική εμπειρία για πρώτη φορά ανοιχτή στο κοινό: Ο Οίκος Μεταξά ανοίγει τις πόρτες του για λίγες μόνο ημέρες και για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Και όταν λέει «λίγες», εννοεί πάρα πολύ λίγες: για την ακρίβεια 4 μέρες όλες κι όλες. Κι αυτό γιατί όπως σημειώνει η Χουίτη Κωνσταντινίδου, Υπεύθυνη της Ακαδημίας Μεταξά: «Όπως κάθε χώρος ζωντανής δημιουργίας, ο Οίκος μας είναι χώρος δουλειάς, ένα εργαστήρι, όχι έκθεση ή μουσείο. Κατά συνέπεια, δεν έχουμε την δυνατότητα να δεχθούμε επισκέψεις από το κοινό. Εξαιρετικά φέτος, για τα 125 πρώτα χρόνια του ΜΕΤΑΧΑ, οργανώνουμε τις εργασίες του Οίκου έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας στο κοινό για τέσσερις ημέρες και να υποδεχθούμε φίλους του ΜΕΤΑΧΑ από ολόκληρη την Ελλάδα που επιθυμούν να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά του».

metaxa

Πάρτε μια γεύση της ιστορίας του, ξεφυλλίζοντας το παλιότερο εξαιρετικά ενδιαφέρον άλμπουμ του Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη “Το γνήσιον ΜΕΤΑΞΑ”

Τα υποβλητικά κελάρια του Οίκου είναι ένας μόνο από τους «σταθμούς» της εμπειρίας αυτής, που υπόσχεται στιγμές μύησης και – ίσως – αυθεντικής συγκίνησης, ακολουθώντας το νήμα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και κυρίως του μέλλοντος του METAXA, από το 1888 ως τις μέρες μας και ως το όραμα του Οίκου για τα επόμενα 125 χρόνια του – αυτό που θα ανακαλύψουν 125 τυχεροί από όσους εκδηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.

Σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι! Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και θα κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013. Γίνονται τηλεφωνικά στο 210 62 41 888 ή μέσω διαδικτύου στο http://www.facebook.com/metaxa/app.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com