Αρχική Ιστορίες Μια «Κιμωλία» για μεγάλα παιδιά

Μια «Κιμωλία» για μεγάλα παιδιά

0
Μια «Κιμωλία» για μεγάλα παιδιά

Ενα all-day cafe bar κρυμμένο σε γραφικό στενάκι στα όρια της Πλάκας –πολύ κοντά στην Ερμού και στην οδό Βουλής– ζωγραφίζει τον Σεπτέμβρη μας με back-to-school πινελιές και ανακαλεί πολύχρωμες εικόνες ανεμελιάς από τα βάθη της μνήμης.

Ενα all-day cafe bar κρυμμένο σε γραφικό στενάκι στα όρια της Πλάκας –πολύ κοντά στην Ερμού και στην οδό Βουλής– ζωγραφίζει τον Σεπτέμβρη μας με back-to-school πινελιές και ανακαλεί πολύχρωμες εικόνες ανεμελιάς από τα βάθη της μνήμης.

Έξω. Πόσες φορές περιδιαβαίνοντας την Πλάκα εκείνη τη μαγική ώρα του δειλινού σε κάποιο μοναχικό σοκάκι της δεν έχω πει «να είχα τώρα εδώ ένα κοκτέιλ κι ένα πεζουλάκι να κάτσω μακριά απ’ τη βαβούρα του τουριστικού πλήθους να απολαύσω τη στιγμή». Λοιπόν, επιτέλους είδα την ευχή μου να πραγματοποιείται. Πέρναγα τη σωστή ώρα απ’ το σωστό δρόμο και συναντήθηκα απρόσμενα με το σωστό σκαμπό στο σωστό πεζοδρόμιο! Αυτά δεν τα χάνεις: κάθεσαι και ζητάς κατάλογο. 12 κοκτέιλ να διαλέξω. Υπερ-τέλεια!

Μέσα. «Κάθομαι και γράφω σε ένα τραπέζι παλιό, βαμμένο ροζ, και κάθομαι σε μια καρέκλα ανακατασκευασμένη που ούτε που μπορώ να φανταστώ από πού έχει έρθει. Κοιτάζω τον μικρό καθρέφτη που έχει πάνω του δεκάδες κολλημένα κουμπιά από παλτό και μπλούζες που έχουν φορεθεί από δεκάδες ανθρώπους, σε άλλα τόσα μέρη που ούτε μπορώ να τα φανταστώ. Μα αν ήξεραν ότι το δικό τους κουμπί είναι πάνω εκεί, αυτό από το αγαπημένο καφέ παλτό τους, αυτός ο καθρέφτης δε θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος…Δεν υπάρχει πραγματική αξία για κάτι χωρίς αναμνήσεις και είναι πολλές οι αναμνήσεις που μαζεύτηκαν μέσα σε αυτό το χώρο. Αναμνήσεις γλυκές, ευχάριστες συμπτώσεις που πολλά από τα παραπάνω πράγματα βρήκαν το δρόμο τους για εδώ με ένα σκόπιμο αλλά και μαγικό πολλές φορές τρόπο». Αυτά γράφει ο Νίκος Παλαβιτσίνης για το μαγικό χώρο που δημιούργησε η ζωγράφος Κατερίνα Βαγενά στο νεοκλασικό της οδού Υπερείδου.

Έφερε πίνακες δικούς της και των φίλων της, ένα γερμανικό πιάνο του Μεσοπολέμου, την παλιά ραπτομηχανή Singer της γιαγιάς, το γραμμόφωνο του παππού, αμέτρητα κουμπιά, αξιοποίησε όλη την γκάμα των χρωμάτων του …νηπιαγωγείου και έφτιαξε ένα café-bar ζωγραφιά, να τρυπώνουμε μέσα τα μεγάλα παιδιά στις κοπάνες μας απ’ την καθημερινότητα. Με ροφήματα βοτάνων, διάφορα τσάγια και εκλεκτό καφέ, ελαφριά πιάτα, γλυκίσματα, μεθυστικά κοκτέιλ και ποτά, η «Κιμωλία» ανήκει στους χώρους εκείνους που σε κάνουν να θες να πας και να ξαναπάς…

Info

Τι; Κιμωλία -all-day cafe bar Πού; Υπερείδου 5, Αθήνα Περισσότερα; Στο Facebook και στο www.kimolia-art-cafe.gr

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com