Αρχική Ιστορίες Κορονοϊός – Γιορτινές αγορές: Πώς δουλεύει το «click away»

Κορονοϊός – Γιορτινές αγορές: Πώς δουλεύει το «click away»

0
Κορονοϊός – Γιορτινές αγορές: Πώς δουλεύει το «click away»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ COVID | Τι είναι το «click away», που θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για κάποια εμπορικά καταστήματα, να πωλούν την περίοδο των εορτών – Σε τι διαφέρει απ’ το «e-shop»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ COVID | Τι είναι το «click away», που θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για κάποια εμπορικά καταστήματα, να πωλούν την περίοδο των εορτών – Σε τι διαφέρει απ’ το «e-shop»

Η μέθοδος του «click away» είναι πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier, αναφέρει στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό έγγραφό του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3. Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ. 

Ποια μαγαζιά δικαιούνται να ενταχθούν στο «click away»

Λίγες μόλις ώρες πριν από τις ανακοινώσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στο «click away» όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο όσα έχουν είσοδο στον δρόμο.

Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός με sms στο 13033. 

Tι είναι το E-shop. Το e-shop ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ο ψηφιακός τόπος, όπου μια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας δίκτυα του ίντερνετ. Είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα (μια ιστοσελίδα) όπου οι πελάτες μπορούν να «επισκέπτονται» από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο internet από το κινητό ή τον φορητό υπολογιστή τους. Μπορούν να ζητήσουν να παραλάβουν τις αγορές τους στο σπίτι τους με κούριερ, ταχυδρομείο ή ψηφιακά (εισιτήρια κ.λπ.) ή -αν οι εταιρείες διαθέτουν και φυσικά καταστήματα- από κάποιο κατάστημα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!