Αρχική Ιστορίες Food Stories Growδιά Project: Μια Ροδιά Μεγαλώνει, Χάρη σε Σένα

Growδιά Project: Μια Ροδιά Μεγαλώνει, Χάρη σε Σένα

0
Growδιά Project: Μια Ροδιά Μεγαλώνει, Χάρη σε Σένα

Τι θα λέγατε, στις 13 και 14 Ιουνίου να επισκεφθούμε έναν ροδεώνα και να “υιοθετήσουμε” μία ροδιά;

Τι θα λέγατε, στις 13 και 14 Ιουνίου να επισκεφθούμε έναν ροδεώνα και να “υιοθετήσουμε” μία ροδιά;

ΠΗΓΗ: biscotto.gr

Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, οι πόρτες του αγροκτήματος Ρόδια Σερρών, ανοίγουν, για να υποδεχθούν όλους εσάς σε ένα διήμερο γνωριμίας με τον χώρο, τις ροδιές και τους ανθρώπους του.

Στον ολάνθιστο ροδεώνα στο χωριό Πεπονιά Σερρών (12′ από την πόλη των Σερρών, στο δρόμο προς Νιγρίτα) θα μπορέσετε να μάθετε για τους τρόπους καλλιέργειας και αξιοποίησης του ροδιού, να δώσετε τη δική σας οπτική για την εναλλακτική αξιοποίηση αυτού του καταπληκτικού φρούτου, αλλά και να ενημερωθείτε για το νέο εγχείρημα, το Project: Growδιά που αφορά την «Υιοθεσία» μίας Ροδιάς! Έτσι ονομάζεται η νέα δράση του αγροκτήματός, που φιλοδοξεί να κάνει όλους εσάς κομμάτι μιας συναρπαστικής διαδικασίας όπως αυτή της καλλιέργειας μιας ροδιάς. Όσο μακριά και αν βρίσκεστε, όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμά σας.

Η διαδικασία είναι απλή:

Αρχικά, επιλέγετε να υιοθετήσετε ένα από τα δέντρα του ροδεώνα. Μπορείτε να το ονοματίσετε, φωτογραφήσετε (ή να φωτογραφηθείτε μαζί του) αλλά και να το επισκέπτεστε εφεξής όποτε θέλετε.
Οι υπεύθυνοι του αγροκτήματος, αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την καλλιέργεια και φροντίδα του (στέλνοντάς σας ανά 15νθήμερο μέσω email μια ενημέρωση και φωτογραφία της τρέχουσας κατάστασης του δέντρου) έως τη συγκομιδή του Οκτωβρίου, οπότε και θα μπορείτε να:

• συλλέξετε μόνοι σας τα ρόδια (με εξοπλισμό που θα σας παρέχουν)
• αναθέσετε σε εκείνους τη συγκομιδή και αποστολή* σε εσάς της σοδειάς του δέντρου σας
• ή να επιλέξετε τη χυμοποίηση του συνόλου της συγκομιδής σας και την αποστολή* του σε εσάς σε μπουκάλια του 1lt

*δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής σε περιοχές εκτός του Ν. Σερρών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις, όπου στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρουν το σύνολο της παραγωγής των δέντρων ροδιάς που θα “υιοθετήσουν”, σε κοινωφελή ιδρύματα και ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες και οικογένειες του Νομού Σερρών που θα μας υποδείξουν.

Το ετήσιο κόστος της υιοθεσίας ανά δέντρο είναι 50€ και περιλαμβάνει την περιποίησή του, τη δική σας τακτική ενημέρωση, τη διαδικασία συγκομιδής αν δεν καταφέρετε να επισκεφθείτε το ροδεώνα καθώς και εγγύηση ελάχιστης παραγωγής ανά δέντρο (40 kg ρόδια).

Πέρα όμως από το κομμάτι της ξενάγησης και παρουσίασης της δράσης, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε άμεση επαφή με την ομορφιά του αγροκτήματός. Γι’ αυτό, σας προτείνουν να εξοπλιστείτε με καρό τραπεζομάντηλα, καλάθια με λιχουδιές και φωτογραφικές μηχανές, και ν’ απολαύσετε ένα καλοκαιρινό πικ νικ κάτω από τον σερραϊκό ουρανό με φόντο το πράσινο του ροδεώνα δοκιμάζοντας παράλληλα και την χειροποίητη παγωμένη ροδάδα που θα σας προσφέρουν!

Αν και η πρόσβαση είναι δωρεάν, είναι απαραίτητη η ενημέρωση για την ημέρα της επίσκεψής σας στο αγρόκτημα!  Γι’ αυτό, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί είτε στο 6972209548, είτε μέσω μηνύματος στη Facebook page του αγροκτήματος https://www.facebook.com/rodiaserron

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.