Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Dirty Μάνη – Σουβλάκι με πίτα τραβηχτή και άλλα νόστιμα στο Κουκάκι

Dirty Μάνη – Σουβλάκι με πίτα τραβηχτή και άλλα νόστιμα στο Κουκάκι

0
Dirty Μάνη – Σουβλάκι με πίτα τραβηχτή και άλλα νόστιμα στο Κουκάκι

EATING OUT | Το μικρό «βρώμικο» αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ βγήκε στο δρόμο και προσφέρει ποιοτικό ελληνικό street food με μανιάτικες πρώτες ύλες. 

EATING OUT | Το μικρό «βρώμικο» αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ βγήκε στο δρόμο και προσφέρει ποιοτικό ελληνικό street food με μανιάτικες πρώτες ύλες.

Είναι σαν καντίνα …ζωγραφιστή, μόνιμα σταθμευμένη στο Κουκάκι. Φέρνει όλα τα κρέατα από τη Μάνη, το χοιρινό από μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα στους πρόποδες του Ταϋγέτου, όπως και τις ολόφρεσκες πατάτες και το λάδι που είναι κι αυτό μανιάτικο. Ο λόγος για το Dirty Μάνη, το μικρό «βρώμικο» αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, που βγήκε στο δρόμο στο Κουκάκι και προσφέρει ποιοτικό ελληνικό street food με μανιάτικες πρώτες ύλες.

Εδώ θα βρείτε σουβλάκι τυλιχτό, χοιρινό καλαμάκι ή γύρο χοιρινό, κοτόπουλο σε χειροποίητη μαγιονέζα, σκεπαστές πίτες (pocket τις αποκαλούν) με μανιάτικο σύγκλινο στη σχάρα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα, και τη σούπερ λιχουδιά, την Τριπλέτα: τραβηχτή, μανιάτικη πιτούλα, με ντόπιο χοιρινό, κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου (είδος αλατιού). 

Λένε οι ίδιοι για την Τριπλέτα τους: «Η Λακωνική Μάνη δεν ήταν ποτέ πλούσια και αυτό αποτυπωνόταν στα προϊόντα και τις γεύσεις της. Λάδι, σιτάρι, αφρός αλατιού από τα βράχια και χοιρινό. Με αυτά λοιπόν τα υλικά δημιουργήθηκε η Τριπλέτα, δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα σε εμάς), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Η τριπλέτα προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη».

Info: Dirty Μάνη, Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι | Εικόνες: Δημήτρης Πούπαλος dirtymanh.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.