Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Συμβουλές και tips για νόστιμο γιουβέτσι

Συμβουλές και tips για νόστιμο γιουβέτσι

0
Συμβουλές και tips για νόστιμο γιουβέτσι

Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό χρειάζεται το γιουβέτσι, πώς δε θα λασπώσει

Το γιουβέτσι, κρέας με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι (μανέστρα) στο φούρνο, είναι από τα φαγητά που μας μεγάλωσαν. Ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που πρωταγωνιστούσε και συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

Για να βγει το γιουβέτσι νόστιμο και ζουμερό, χωρίς να λασπώσει, να στεγνώσει ή να γίνει μάζες-μάζες το κριθαράκι, καλό είναι να ληφθούν υπόψιν τα εξής ειδικά απ’ όσους και όσες δεν το έχουν ξαναφτιάξει.

Καταρχάς, πώς να υπολογίσετε τη μανέστρα ή το κριθαράκι. Το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη …γεμίσετε το ταψί κριθαράκι ή μανέστρα. Για 1 κιλό κρέατος θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.

Δείτε ακόμη: Κοτόπουλο γιουβέτσι

Πόσο υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι. Για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ  γενικός κανόνας είναι να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό που πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος. «Με το μάτι» προσέξτε στο ταψί να υπερκαλύπτεται το ωμό ζυμαρικό από σάλτσα και νερό τουλάχιστον κατά 2 εκ.

Πώς δε θα λασπώσει το γιουβέτσι. Πριν βάλετε το κριθαράκι ή τη μανέστρα μέσα στο σκεύος φούρνου, μπορείτε να το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό θα προφυλαχτεί αρκετά στο ψήσιμο.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.