Αρχική Ιστορίες Food Stories Σκαρμούτσος: Θάνατος της εστίασης το «ακορντεόν» – Τι είπε για τη χθεσινή δράση στο Σύνταγμα (Βίντεο)

Σκαρμούτσος: Θάνατος της εστίασης το «ακορντεόν» – Τι είπε για τη χθεσινή δράση στο Σύνταγμα (Βίντεο)

0
Σκαρμούτσος: Θάνατος της εστίασης το «ακορντεόν» – Τι είπε για τη χθεσινή δράση στο Σύνταγμα (Βίντεο)

ΕΣΤΙΑΣΗ | Καλύτερα να ανοίξουμε μια και καλή το καλοκαίρι δήλωσε ο γνωστός σεφ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή

ΕΣΤΙΑΣΗ | Καλύτερα να ανοίξουμε μια και καλή το καλοκαίρι δήλωσε ο γνωστός σεφ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή

Για τη χθεσινή δράση στο Σύνταγμα όπου απεγνωσμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων πέταγαν τα κλειδιά των εστιατορίων τους σε κατσαρόλες, για το λουκέτο στην εστίαση και για τις επιπτώσεις αυτού μίλησε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

«Αυτό δεν είναι λύση» τόνισε ο γνωστός σεφ στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην κίνηση εστιατόρων να πετάξουν τα κλειδιά της επιχείρησής τους.

«Καταλαβαίνω την απόγνωσή τους, από την άλλη υπάρχει και η απόγνωση της κυβέρνησης… Δηλαδή είναι λύση να δώσουμε τα κλειδιά του κόπου μας στον κ. Γεωργιάδη; Όχι» συμπλήρωσε ο κ. Σκαρμούτσος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει βοηθήσει την εστίαση αρκετά και πώς προβλεψεις για το πόσα μαγαζιά θα βάλουν λουκέτο και πόσα έχουν πρόβλημα δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει με το άνοιγμα.

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν ανοίξουμε. Η κυβέρνηση βοηθάει όσο μπορεί και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για το μέλλον.», είπε ο σεφ. 

Για το θέμα του ανοίγματος της εστίασης, ο κ. Σκαρμούτσος είπε ότι το άνοιξε-κλείσε δε μπορεί να λειτουργήσει στην εστίαση. Το «ακορντεόν» αυτό θα ήταν ο θάνατος της εστίασης, τόνισε χαρακτηριστικά. «Καλύτερα να ανοίξουμε μια και καλή το καλοκαίρι» είπε συνυπολογίζοντας ένα lockdown το Πάσχα, το προχώρημα των εμβολιασμών και τη βελτίωση του καιρού. Εκτίμησε, επίσης, ότι τα Χριστούγεννα του 2021 θα είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητά μας και ότι τα μέτρα φέτος το καλοκαίρι θα είναι πιο σκληρά.

«Υπάρχει μεγάλη θλίψη, ειδικά όταν σε παίρνουν οι εργαζόμενοί σου περιμένοντας να ακούσουν κάτι καλό και δεν ξέρεις τι να τους απαντήσεις», είπε ακόμη ο σεφ, ενώ σχολία ότι τώρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέες συνταγές. Τέλος, σχετικά με το αν θα κρατήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού όταν ανοίξουν ο κ. Σκαρμούτσος τόνισε πως θεωρούν δεδομένο να κρατήσουν όλο το προσωπικό ακόμα και να προσλάβουν περισσότερο κόσμο, καθώς σκέφτονται και καινούρια κόνσεπτ μέσα στην καραντίνα.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com