Αρχική Ιστορίες Ο «Τζόκερ» είναι vegan – Πώς το αποφάσισε πριν 40 χρόνια

Ο «Τζόκερ» είναι vegan – Πώς το αποφάσισε πριν 40 χρόνια

0
Ο «Τζόκερ» είναι vegan – Πώς το αποφάσισε πριν 40 χρόνια
Photo: Jo-Anne McArthur/We Animals

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ο Χοακίν Φίνιξ, πρωταγωνιστής της πολύκροτης ταινίας «Τζόκερ», θυμάται ακόμη ποια στιγμή τον έκανε από παιδάκι να στραφεί στο βιγκανισμό.

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ο Χοακίν Φίνιξ, πρωταγωνιστής της πολύκροτης ταινίας «Τζόκερ», θυμάται ακόμη ποια στιγμή τον έκανε από παιδάκι να στραφεί στο βιγκανισμό.

«Δεν κοστίζει τίποτα σε έναν άνθρωπο να είναι καλός με τα ζώα» έχει δηλώσει ο Χοακίν Φίνιξ, πρωταγωνιστής της ταινίας «Τζόκερ» που απασχόλησε ποικιλοτρόπως την κοινή γνώμη της χώρας μας.

Μιλώντας στο Vanity Fair, ο διάσημος ηθοποιός, που είναι επίσης γνωστός ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αφηγήθηκε τις εικόνες που του άλλαξαν τη ζωή ωθώντας τον στον βιγκανισμό κάποιον Οκτώβρη στα τέλη του 1970, όταν ο ίδιος δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα μικρό αγοράκι μιας όχι και τόσο συνηθισμένης οικογένειας. 

Ήταν η 28η Οκτωβρίου του 1977, στα τρίτα του γενέθλια, και ο Φίνιξ με την οικογένειά του βρισκόταν σε ένα φορτηγό πλοίο από τη Βενεζουέλα με προορισμό το Μαϊάμι. Οι γονείς του είχαν μόλις εγκαταλείψει τη ζωή τους ως μέλη μιας διαβόητης θρησκευτικής κοινότητας, «Τα παιδιά του Θεού», που μερικά χρόνια αργότερα θα συνδεόταν με πολύ σκοτεινές καταστάσεις. 

Μαζί με τα αδέρφια του παρακολουθούσαν τους ψαράδες να πετούν με βιαιότητα τα ζωντανά ψάρια στα σκαριά μιας πλευράς του πλοίου και να τα αφήνουν να πεθάνουν. Ο μικρός σοκαρισμένος τη στιγμή εκείνη, σκέφτηκε ότι και τα ψάρια που τον τάιζαν οι γονείς του πίσω στη Βενεζουέλα, όπου ζούσαν σε ένα σπίτι στην παραλία λέγοντας ύμνους στον Θεό, ήταν στην πραγματικότητα αυτά τα αβοήθητα πλάσματα που οδηγούνταν στο θάνατο σε εκείνο το κατάστρωμα.

«Ήταν τόσο βίαιη, ήταν τόσο έντονη», είπε για τη στιγμή εκείνη. «Έχω ακόμη ζωντανή τη μνήμη του προσώπου της μαμάς μου», συμπλήρωσε, καθώς τα παιδιά φώναζαν: «Γιατί δεν μας είπατε ότι αυτά ήταν τα ψάρια;» Ο Φίνιξ θυμάται τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπό της μητέρας της βλέποντας τα παιδιά σε τέτοια κατάσταση και μην ξέροντας τι να τους πει. 

Δύο μήνες αργότερα, ολόκληρη η οικογένεια θα προσχωρούσε στον βιγκανισμό, ενώ ο διάσημος ηθοποιός παραμένει vegan μέχρι σήμερα. 

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!