Αρχική Ιστορίες MasterChef 4: Πανάξιος ο Βασίλης – Κέρδισε ποδιά «βλέποντας» μέσα από τις γεύσεις

MasterChef 4: Πανάξιος ο Βασίλης – Κέρδισε ποδιά «βλέποντας» μέσα από τις γεύσεις

0
MasterChef 4: Πανάξιος ο Βασίλης – Κέρδισε ποδιά «βλέποντας» μέσα από τις γεύσεις

TV COOKING | O Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη λόγω ασθένειας, είναι πρακτικά τυφλός. Αυτό δεν τον εμπόδισε να φτιάξει μια …νικηφόρα μανιταρόσουπα.

TV COOKING | O Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη λόγω ασθένειας, είναι πρακτικά τυφλός. Αυτό δεν τον εμπόδισε να φτιάξει μια …νικηφόρα μανιταρόσουπα.

Το MasterChef 4 συνεχίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις του στα ποσοστά τηλεθέασης. Ο μαγειρικός διαγωνισμός του Star κατάφερε να «γκρεμίσει» τις Άγριες Μέλισσες ενώ το #MasterChefGR είναι σταθερά ένα από τα top trends του ελληνικού Twitter.

Στο 3ο επεισόδιο το πρόσωπο που συζητήθηκε πιο πολύ στα social media ήταν ο Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Στεφανίδης λόγω ασθένειας, είναι πρακτικά τυφλός. Η όρασή του είναι μόλις 5% και κινείται με μπαστούνι. Ωστόσο, το πρόβλημά του δεν το κάνει να το «βάλει κάτω». Αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη και αισιοδοξία. Η μαγειρική είναι η μεγάλη του αγάπη και γι’ αυτό δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef 4.

Το μήνυμα Κουτσόπουλου

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Βασίλη, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έστειλε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Βασίλη, το πιάτο που έχεις φτιάξει είναι πάρα πολύ νόστιμο. Σε ότι έχει να κάνει με εσένα, είναι πάρα πολύ δυνατό αυτό που βγάζεις, η θετική σου ενέργεια. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει και ανθρώπους που η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση όταν τους συμβαίνει κάτι δύσκολο. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία, εκεί κάπου στο Λύκειο τα είχα με μία κοπέλα, η οποία ήταν κωφάλαλη. Το πιο σημαντικό ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι είχε κάποιο πρόβλημα, που δεν είχε. Ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους.»

Η …νικηφόρα μανιταρόσουπα του Βασίλη

Ωστόσο, ο Βασίλης κέρδισε την ποδιά του MasterChef 4 όχι για κοινωνικούς λόγους, αλλά με την αξία του ως μάγειρας. Για τον διαγωνισμό έφτιαξε μια βελουτέ πολωνική μανιταρόσουπα με αποξηραμένα μανιτάρια κατά βάση. Το γευστικό αποτέλεσμα ενθουσίασε τους κριτές. Ιδιαίτερη σημασία είχε ο έπαινος από τον Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος είναι μεγάλος λάτρης των μανιταριών. Επίσης, οι κριτές επισήμαναν ότι ο Βασίλης μαγείρεψε μεθοδικά οργανωμένα και άφησε την κουζίνα πολύ καθαρή.

Ο Βασίλης μαγειρεύει χρησιμοποιώντας πολύ τη γεύση, την όσφρηση και των αφή. Ο ίδιος είπε ότι: «Μαγειρική είναι όλες αυτές οι αισθήσεις που δεν δίνονται με την όραση». Ο Βασίλης «βλέπει» μέσα τις γεύσεις της μαγειρικής του. Η παρουσία του δεν μας κάνει μόνο πιο αισιόδοξους. Μας «ιντριγκάρει» να δούμε τι μπορεί να πετύχει ο Βασίλης στην κουζίνα του MasterChef 4.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.