Αρχική Ιστορίες Food Stories Από πότε δηλώνει μάγειρας ο Σωτήρης Κοντιζάς;

Από πότε δηλώνει μάγειρας ο Σωτήρης Κοντιζάς;

0
Από πότε δηλώνει μάγειρας ο Σωτήρης Κοντιζάς;

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ο δημοφιλής κριτής του MasterChef φώτισε το κενό μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και …επαγγελματικής κουζίνας, εξηγώντας τι μεσολάβησε.

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ο δημοφιλής κριτής του MasterChef φώτισε το κενό μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και …επαγγελματικής κουζίνας, εξηγώντας τι μεσολάβησε.

Ο 35χρονος κριτής του MasterChef, που είναι ένας από τους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού, μιλώντας στο dot., το «τηλεοπτικό περιοδικό» της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου που προβάλλει ο ΣΚΑΪ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ποτέ δεν πήγε σε σχολή μαγειρικής. 

«Ό,τι έχω μάθει, το έχω μάθει on the job, δηλαδή με πρακτική άσκηση μέσα σε επαγγελματικές κουζίνες» είπε χαρακτηριστικά. Αντιθέτως ο Σωτήρης Κοντιζάς τέλειωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πώς βρέθηκε λοιπόν να αποτελεί την ψυχή επαγγελματικών κουζινών αναγνωρισμένων εστιατορίων και να είναι κριτής σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς μαγειρικής; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος και δε χρειάστηκε τίποτε περισσότερο απ’ το να δοκιμάσει να εργαστεί σε …τράπεζα.

«Όντως δούλεψα σε μια τράπεζα, όντως δε μου άρεσε! Αφού πέρασα τις δυο συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μου είπε ο διευθυντής μου τότε, “Συγχαρητήρια, Σωτήρη” και μου σκάει ένα πάκο χαρτιά, “αυτή είναι η σύμβαση αορίστου χρόνου να την υπογράψεις, φερ’ τη μου στο γραφείο”, πήρα όλη μου την άδεια και όταν επέστρεψα στο γραφείο, παραιτήθηκα. Από τότε δηλώνω μάγειρας και ότι θα είμαι για πάντα μάγειρας».

 PHOTO: από το Instagram του Σωτήρη Κοντιζά

{source} <iframe src=”https://www.youtube.com/embed/ZjbIwXBABOQ” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=””></iframe> {/source}

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.