Αρχική Ιστορίες Food Stories Η χαμηλότερη παραγωγή κρασιού εδώ και 60 χρόνια

Η χαμηλότερη παραγωγή κρασιού εδώ και 60 χρόνια

0
Η χαμηλότερη παραγωγή κρασιού εδώ και 60 χρόνια

PLANET FOOD | Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, από το 1957 είχαμε να δούμε τόσο φτωχή οινική παραγωγή.

PLANET FOOD | Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, από το 1957 είχαμε να δούμε τόσο φτωχή οινική παραγωγή.

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού μειώθηκε εντυπωσιακά πολύ! Τόσο χαμηλά επίπεδα είχε να πιάσει από το 1957, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter και τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ευρώπη οδήγησαν στη δραματική αυτή μείωση. Συγκεκριμένα η παραγωγή κρασιού διεθνώς εκτιμάται ότι ήταν 8,6% μικρότερη από του 2016. 

Ο κακός καιρός του περασμένου έτους επηρέασε όλες τις μεγάλες οινοπαραγωγικές χώρες στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τον OIV η παραγωγή κρασιού στην Ιταλία εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 17%, στη Γαλλία κατά 19%, ενώ στην Ισπανία κατά 20%. 

Εκτός Ε.Ε, ωστόσο, η παραγωγή κρασιού παρέμεινε μάλλον σταθερή, με τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή και Κίνα να διατηρούν την παραγωγή και τις θέσεις τους.  

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος κινδυνεύει από έλλειψη κρασιού. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου στον Independent: «Το 2017 τρεις από τις μεγαλύτερους οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, αντιμετώπισαν δύσκολες καιρικές συνθήκες για την παραγωγή κρασιού. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το κρασί είναι προϊόν που αποθηκεύεται, δηλαδή δεν καταναλώνεται ποτέ ολόκληρη η παραγωγή τη χρονιά που παράχθηκε. Σήμερα δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης κρασιού. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε περισσότερες συνεχόμενες χρονιές με ιστορικά χαμηλά επίπεδα παραγωγής, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.