Αρχική Ειδήσεις Ο πάπας Φραγκίσκος “κερνάει” 3.000 παγωτά τους φτωχούς της Ρώμης

Ο πάπας Φραγκίσκος “κερνάει” 3.000 παγωτά τους φτωχούς της Ρώμης

0
Ο πάπας Φραγκίσκος “κερνάει” 3.000 παγωτά τους φτωχούς της Ρώμης

PLANET FOOD | Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, αποφάσισε να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή του Αγίου Γεωργίου μοιράζοντας 3.000 παγωτά στους απόκληρους της Ρώμης.

PLANET FOOD | Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, αποφάσισε να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή του Αγίου Γεωργίου μοιράζοντας 3.000 παγωτά στους απόκληρους της Ρώμης, στην οποία επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα μια καλοκαιρία σχεδόν θερινή, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί μ’ αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και με τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα παγωτά θα προσφερθούν στους ανθρώπους «που γίνονται καθημερινά δεκτοί στα λαϊκά συσσίτια, στις εστίες και τις δομές της πρωτεύουσας, τις οποίες διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος η Caritas», διευκρίνισε το Βατικανό. 

Μετά την εκλογή του, πριν από πέντε χρόνια, ο Αργεντινός ποντίφικας είχε κάνει την υποδοχή των φτωχών ένα από τα κεντρικά θέματα της παπικής θητείας του και την εφάρμοσε επίσης γύρω από το Βατικανό, εγκαθιστώντας συν τοις άλλοις δημόσια ντους πολύ κοντά στην περίφημη κιονοστοιχία του Μπερνίνι.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.