Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Άθενς Σπεσιάλ 2: Ο Καλλίδης επιστρέφει με νέο βιβλίο

Άθενς Σπεσιάλ 2: Ο Καλλίδης επιστρέφει με νέο βιβλίο

0
Άθενς Σπεσιάλ 2: Ο Καλλίδης επιστρέφει με νέο βιβλίο

…Και το μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της «πιο κουλοριεντάλ πρωτεύουσας της Δύσης» συνεχίζεται.

…Και το μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της «πιο κουλοριεντάλ πρωτεύουσας της Δύσης» συνεχίζεται

Δεν υπάρχει φαν της Αθήνας γενικότερα και ειδικά του αθηναϊκού κέντρου που να μη λάτρεψε το Άθενς Σπεσιάλ. Το πρώτο βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη, αφιερωμένο στον πατέρα του, που όπως γράφει ο ίδιος, τον ξυπνούσε πιτσιρικά και πηγαίνανε αξημέρωτα να φάνε παρέα πατσά στον Τσαρουχα, ήταν πράγματι «σπεσιάλ». Κατέγραψε με μοναδικό ύφος τον «άλλο γαστρονομικό χάρτη της πόλης», αυτόν που δε βρίσκεις εύκολα σε λαμπερές διαφημίσεις, δημιουργώντας ένα υπέροχο γευστικό/πολιτισμικό μωσαϊκό από παλιά μπακάλικα, ατμοσφαιρικά ταβερνάκια, περίεργα στέκια, παλιομοδίτικα γαλακτοπωλεία, ιστορικά ζαχαροπλαστεία, θρυλικούς φούρνους, παστουρματζίδικα, φαλαφελάδικα, σουβλατζίδικα και ό,τι μαγικό κρύβει στα στενά της η πόλη.

Επιτέλους, το Άθενς Σπεσιάλ 2 είναι πλέον εδώ. Απ’ τον Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το δεύτερο τομάκι με τις καινούριες ανακαλύψεις του Βασίλη σε μια γοητευτική περιπλάνηση στην αθηναϊκή γεύση, που όπως σημειώνει στον πρόλογό του, άρχισε κάπως έτσι: «Από το Παρίσι βρέθηκα στου Γκύζη με τα μπαγκάζια, τις χελώνες με τη γούρνα τους και ένα δυάρι ρετιρέ με γιγάντια κοινόχρηστα και χεσμένη, από τα περιστέρια, όλη τη βεράντα. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκίνησε εκείνο το πρώτο βράδυ. «Πεινάω· σουβλάκια» σκέφτηκα και πήρα τους δρόμους να βρω κάτι να φάω. Κάπως έτσι, από ανάγκη να στρώσω τη νέα μου ζωή, ξεκίνησα ένα ταξίδι στην πόλη που κρατάει χρόνια τώρα. Έχω πάει παντού, μα σαν την Αθήνα δεύτερη δεν έχει. Είναι σαν να κατοχύρωσε κάποιος τα δικαιώματα, να έχουμε εμείς μόνο τα κοπιράιτ: Πράσινες τέντες ντουμπλ φας με μπανανόφυλλα, περίπτερα, κίτρινα ταξί, πράσινα κάγκελα, στούντιο νέον, φωταγωγοί με μπαλκονάκια αντικρινά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, είσοδοι φίφτιζ επικές, άχρηστα ξύλινα θυρωρεία, παντού γιούκες και μπέντζαμιν, αδέσποτα και νεράντζια. Γι’ αυτό μου αρέσει η Αθήνα και αγαπώ που μένω εδώ. Στην πιο κουλοριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης».

Info
Τι; Άθενς Σπεσιάλ ΛΕ ΤΟΥΡ 2 –Βιβλίο
Ποιος; Βασίλης Καλλίδης, Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 9789601664484

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.