Αρχική Διατροφή Doctor Food Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ένα αυγό την ημέρα;

Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ένα αυγό την ημέρα;

0
Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ένα αυγό την ημέρα;

Νέα αμερικανική μελέτη υποδεικνύει ότι το αυγό ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας αισθητά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής υποδεικνύει ότι το αυγό ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο EpidStat του Μίσιγκαν ανέλυσαν 7 παλαιότερες μελέτες σχετικά με τον ρόλο του αυγού στην καρδιαγγειακή υγεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης αυγού και της στεφανιαίας νόσου ή των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μάλιστα, η καθημερινή κατανάλωση αυγού φάνηκε να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι ένα αυγό την ημέρα συσχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. «Το αυγό έχει πολλαπλά διατροφικά οφέλη, όπως η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής» εξηγεί ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ. «Είναι επίσης εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης».

Το αυγό είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και για τη συμβολή του στην αύξηση της χοληστερόλης, ωστόσο τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα το έχουν αθωώσει και γι’ αυτό όταν καταναλώνεται σο λογική ποσότητα και μάλιστα το αναδεικνύουν σε πολύτιμη υπερτροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com