Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Πώς φτιάχνει ο Λ. Λαζάρου πεντανόστιμα ψάρια στο γκριλ (Βίντεο)

Πώς φτιάχνει ο Λ. Λαζάρου πεντανόστιμα ψάρια στο γκριλ (Βίντεο)

0
Πώς φτιάχνει ο Λ. Λαζάρου πεντανόστιμα ψάρια στο γκριλ (Βίντεο)

TOP POSTS | Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ αποκαλύπτει τον τρόπο που ψήνει τα ψάρια στο γκριλ του φούρνου παρουσιάζοντας μια υπέροχη και υγιεινή συνταγή για λιθρίνια με σταμναγκάθι.

«Με το μάτι γαρίδα» λέγεται το κανάλι του χιλιοβραβευμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου που δημιουργήθηκε στο YouTube τον περασμένο Νοέμβρη και έκανε πρεμιέρα με ευφάνταστα Μπαρμπούνια με Πουρέ Αβοκάντο και Μπρόκολο.

Σε μία από τις συνταγές που ακολούθησαν, και στις οποίες πάντα πρωταγωνιστούν τα ψάρια και τα θαλασσινά, ο Λαζάρου έδειξε και τον τρόπο που ψήνει τα ψαράκια του στο γκριλ του φούρνου της οικιακής κουζίνας.

Πώς ετοιμάζει τα ψάρια για το γκριλ – Πού βάζει τη σχάρα – Πόσο τα ψήνει

Συγκεκριμένα στη συνταγή με τίτλο Λιθρίνια Ψητά στο Φούρνο με Ελαιόλαδο και Σταμναγκάθι ο Λευτέρης Λαζάρου αρχικά χαραζει απ’ τα κεφάλι μέχρι την ουρά τα λιθρίνια. Στη συνέχεια ρίχνει 100 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. ζωμό λαχανικών, χυμό λεμονιού και αλάτι σε ένα ταψάκι και τοποθετεί μέσα στο μείγμα των υγρών αυτών τα ψάρια του. Ανάβει το γκριλ στους 200° C και τοποθετεί τη σχάρα πολύ ψηλά (πάνω πάνω). Ψήνει τα ψάρια για περίπου 20’-25′ από τη μια μεριά και για περίπου 12′-15′ από την άλλη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον σεφ να εκτελεί τη συνταγή του αλλά και να ετοιμάζει το συνοδευτικό σταμναγκάθι.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.