Αρχική Ιστορίες Food Stories Η «Πεθερά» έχει και τα καλά της… τις πίτες της

Η «Πεθερά» έχει και τα καλά της… τις πίτες της

0
Η «Πεθερά» έχει και τα καλά της… τις πίτες της

Ανηφορίζοντας την Πινδάρου οι μυρωδιές από ένα μικρό μαγαζάκι στον αριθμό 26 ξυπνούν αναμνήσεις μακρινές που δεν περιμένεις να τις αναπολήσεις στους εμπορικούς δρόμους του Κολωνακίου.

Ανηφορίζοντας την Πινδάρου οι μυρωδιές από ένα μικρό μαγαζάκι στον αριθμό 26 ξυπνούν αναμνήσεις μακρινές που δεν περιμένεις να τις αναπολήσεις στους εμπορικούς δρόμους του Κολωνακίου.

ΠΗΓΗ: popaganda.gr • της Ελένη Κυριακίδου • Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

Η έντονη μυρωδιά του φρεσκοψημμένου φύλλου που αγκαλιάζει κάθε λογής γέμιση σε οδηγεί στις «Πίτες της Πεθεράς». Με κύριο προϊόν τις φρέσκιες σπιτικές πίτες που παρασκευάζονται με χειροποίητο φύλλο, η επιτυχία τους είναι η απόδειξη της στροφής που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες στο παραδοσιακό φαγητό. «Οι Πίτες της Πεθεράς» είναι μέλος του Slow Food, του παγκόσμιου γαστρονομικού κινήματος που πρεσβεύει πως το καλό φαγητό είναι φρέσκο, εποχικό και βασισμένο στη τοπική γαστρονομική παράδοση (σε αντίθεση με το fast food). Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, όπως βιολογικό ελαιόλαδο και κοτόπουλο και φέτα ΠΟΠ, παρασκευάζουν καθημερινά γύρω στις 15 διαφορετικές πίτες με την ομώνυμη «πίτα της πεθεράς» (πιπεριές, κολοκύθια και τέσσερα τυριά) να κλέβει την παράσταση. Τον κατάλογο έρχονται να συμπληρώσουν γλυκές πίτες και τάρτες, όλα ανάλογα με την εποχή.

Στη βιτρίνα του καταστήματος, η ποικιλία δε σε βοηθάει να πάρεις άμεσα μία απόφαση. Το φύλλο σε στρώσεις φαίνεται τραγανό και η γέμιση σε κάθε πίτα λαχταριστή. Ο χώρος φιλόξενος και φωτεινός δημιουργήθηκε με αγάπη, πέρα από τα βιομηχανικά πρότυπα διακόσμησης που ακολουθούνται τελευταία στους χώρους εστίασης, και με ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό.

Εκεί, μπροστά στα μάτια των πελατών ο σεφ Γιώργος Δαβρής ανοίγει το παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο. «Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι αποκλειστικά με πίτες και είναι πολύ ενδιαφέρον. Κάθε μέρα ακολουθώ μία ιεροτελεστία και δουλεύω πάνω σε ηπειρώτικες συνταγές. Φυσικά, έχουμε προσθέσει κάποιες μοντέρνες πινελιές για να συμβαδίσουμε με την εποχή, το αποτέλεσμα όμως, θυμίζει την πίτα που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.» Η συνταγή στο φύλλο είναι μυστική, όπως και η γέμιση σε κάθε πίτα», λέει πριν προλάβω να του απευθύνω την ερώτηση που κάνουν οι πελάτες, κάποιοι από τους οποίους είναι φανατικοί θαμώνες. «Κάθε μέρα έρχονται οι ίδιοι πελάτες για να δοκιμάσουν και μία διαφορετική πίτα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κόσμος θέλει να αποβάλει από τις διατροφικές του συνήθειες το τυποποιημένο φαγητό», τονίζει.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε πιο πολλές φωτογραφίες για το θέμα μπορείτε να μεταβείτε στην πηγή, πατώντας εδώ.

Info

Τι; Οι Πίτες της Πεθεράς -Χειροποιητες πίτες, αλμυρές και γλυκές

Πού; Πινδάρου 26, Κολωνάκι,  2103616835

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!