Αρχική Ιστορίες Food Stories Ουρές στο σούπερ μάρκετ – Τηρήστε τις αναγκαίες αποστάσεις!

Ουρές στο σούπερ μάρκετ – Τηρήστε τις αναγκαίες αποστάσεις!

0
Ουρές στο σούπερ μάρκετ – Τηρήστε τις αναγκαίες αποστάσεις!

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ | Συνωστισμός και μη τήρηση αποστάσεων πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπούν

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ | Συνωστισμός και μη τήρηση αποστάσεων πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπούν

Η εικόνα είναι σημερινή από συνοικιακό σούπερ μάρκετ, στις 8 π.μ. Στην ουρά σαφώς περιμένουν πάνω από …πέντε άτομα, όριο που τέθηκε κατά τα χθεσινά έκτακτα μέτρα για τα take away καταστήματα, ενώ σε ό,τι αφορά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, αυτή τηρείται κατά σημεία από …ορφανά καλαθάκια που έχουν αφήσει οι κάτοχοί τους για να μη χάσουν τη θέση τους στη σειρά, όσο συνεχίζουν τα ψώνια τους.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου στην σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και την εξέλιξη της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισής του, τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα σούπερ μάρκετ.

Αναμφίβολα αναγκαία η περαιτέρω και συνεχόμενη ενημέρωση του κοινού από την πλευρά της πολιτείας, εξίσου σημαντική η ατομική ενεργοποίηση, αλλά και λίγη σκέψη και …αυτενέργεια. Αν λόγου χάρη υπάρχει ανακοινωμένο μέτρο για τις αναγκαίες αποστάσεις κατά την αναμονή στα take away, προφανώς κάτι παρεμφερές ισχύει και για τις άλλες ουρές, όπως τα σούπερ μάρκετ, άσχετα αν έχει προλάβει να το ανακοινώσει ή όχι κανείς επισήμως. 

Επιπλέον, μια σύνεση με την ποσότητα προϊόντων που αγοράζουμε δε θα έβλαπτε. Δεν πρόκειται να σταματήσει η τροφοδότηση της αγοράς σε τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης. Κι αν το σούπερ μάρκετ έχει κόσμο, ας διασκορπιστούμε. Υπάρχει πάντα ο μπακάλης και ο μανάβης της γειτονιάς.

Βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη -και η πολιτεία και οι πολίτες. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα τόσο θα μετριάσουμε τις συνέπειες. Το πώς θα μετριάσουμε τη διασπορά του κορονοϊού -δηλαδή πώς δεν θα κολλήσουμε ο ένας τον άλλον- προστατεύοντας τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και το νοσοκομειακό μας σύστημα να μην κλατάρει, είναι ο βασικός μας στόχος. Κι αυτόν χωρίς έγνοια, αυτοπεριορισμό και σχολαστικότητα ως προς την τήρηση των οδηγιών δεν θα το πιάσουμε και καλύτερα να μη μάθουμε ποτέ τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο.


Επικαιροποίηση: Ιδιαίτερη αναφορά έκανε το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη πλέον ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, σε όσα συνέβησαν σήμερα σε αρκετά σούπερ μάρκετ όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός.:«Όλα αυτά ευνοούν τη μετάδοση. Έχουμε πει να είναι μέχρι 5 άτομα στην ουρά. Να τηρούνται αποστάσεις ασφάλειας πάνω από 1 μέτρο, καλύτερα 2. Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν όποτε ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί ότι δεν θα βρίσκει τρόφιμα ανέφερε και πρόσθεσε: «Το θέμα το ζητήσαμε και σήμερα στην επιτροπή και θα το ξαναδούμε. Ίσως θα βοηθούσε το διευρυμένο ωράριο. Θα δούμε». Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην  Ελλάδα  ανέρχονται συνολικά σε 228, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 38 νέα. Η χώρα μετρά τρεις νεκρούς.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com