Αρχική Ιστορίες Food Stories Γιατί οι σύγχρονες μαμάδες επιλέγουν καστανό ρύζι;

Γιατί οι σύγχρονες μαμάδες επιλέγουν καστανό ρύζι;

0
Γιατί οι σύγχρονες μαμάδες επιλέγουν καστανό ρύζι;

Γιατί είναι super φυσικό προϊόν, γιατί η νέα γενιά καστανών ρυζιών που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εξασφαλίζει super απλή παρασκευή και super γεύση και γιατί οι διαιτολόγοι έχουν super λόγους που το προτείνουν όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά…

Γιατί είναι super φυσικό προϊόν, γιατί η νέα γενιά καστανών ρυζιών που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εξασφαλίζει super απλή παρασκευή και super γεύση και γιατί οι διαιτολόγοι έχουν super λόγους που το προτείνουν όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά…

Το γνωρίζουν οι πάντες πλέον πως τα δημητριακά όσο λιγότερο επεξεργασμένα είναι τόσο πολυτιμότερα αποδεικνύονται για την καθημερινή μας διατροφή. Γι’ αυτό και το καστανό ρύζι θεωρείται κορυφαία επιλογή για τους ενήλικες. Αγνό και ανεπεξέργαστο, χωρίς γλουτένη, διατηρεί το περίβλημα του καρπού του (περικάρπιο), στο οποίο οφείλει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα του αλλά και την υψηλή θρεπτικότητά του.

Το ρύζι όμως είναι αγαπημένο και των παιδιών και η μερική ή ολική αντικατάστασή του με καστανό στις συνταγές που ήδη λατρεύουν τα πιτσιρίκια μας μπορεί να ωφελήσει πολλαπλά την υγεία τους, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ξένο, Κλινικό Διαιτολόγο M.Sc.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, προσδίδουν ενέργεια στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των παιδιών και μέσω της συνεπαγόμενης έκκρισης σεροτονίνης βελτιώνουν τη διάθεσή τους. Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο καστανό ρύζι συμβάλλουν στη πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και διατηρούν την πίεση σε χαμηλά επίπεδα, κάτι σημαντικό αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία χρόνια συναντάμε συχνά μικρά παιδιά με ανάλογα προβλήματα.

Η σημαντική περιεκτικότητά του σε σελήνιο συμβάλλει θετικά σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού (καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, ενίσχυση των αντιοξειδωτικών αμυντικών συστημάτων), αλλά και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι πολύ σημαντικό για τον ευαίσθητο παιδικό οργανισμό. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά λιγότερο επεξεργασμένα δημητριακά, όπως είναι το καστανό ρύζι, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα.

Είναι προφανές ότι οι μαμάδες τού σήμερα έχουν κάθε λόγο να εντάσσουν το καστανό ρύζι στα οικογενειακά μαγειρέματα, εξοικειώνοντας ταυτόχρονα τα παιδιά από νωρίς -τότε που μπαίνουν τα θεμέλια των διατροφικών συνηθειών που θα αναπτύξουν στο μέλλον ως ενήλικες- με τις αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής. Φροντίζουν έτσι για την καλή τους υγεία αλλά και τη γευστική τους απόλαυση, αφού η νέα γενιά καστανών ρυζιών που κυκλοφορεί πλέον στην ελληνική αγορά η Agrino έχει ποικιλίες για κάθε συνταγή όπου συνηθίζεται το ρύζι: από σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες μέχρι παραδοσιακά γεμιστά, ριζότο, σούπες και γλυκά. Επιπλέον, αυτό το super φυσικό προϊόν στους περισσότερους τύπους του είναι έτοιμο σε μόλις 10′.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com