Αρχική Blogs Cook 'N Roll Οι πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές συνταγές για το 2010

Οι πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές συνταγές για το 2010

0

Αν βγάλετε έξω το «Βρέχει κεφτέδες» και τις «Επικίνδυνες μαγειρικές», τι μένει; Ένα cine μενού αποτελούμενο από 13 ταινίες που κάποιοι τις περιμένουν πώς και πώς… Oι πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές συνταγές για το 2010.

«Inception»
Chef: Christopher Nolan
Υλικά: Ο δημιουργός του περίφημου και πολυβραβευμένου «Dark Knight» επιστρέφει φέτος με μια ταινία που από πολλούς θεωρείται η πιο πολυαναμενόμενη της χρονιάς. Χρησιμοποιώντας σαν βασικά υλικά τη νεο-νουάρ ατμόσφαιρα, τη δράση και μια γενναία δόση μεταφυσικού, σαν σκεύη τους Leonardo DiCaprio, Ellen Page και Marion Cotillard, ο Νolan μαγειρεύει μια σκοτεινή αστυνομική ιστορία, στην οποία η γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από το όνειρο χάνεται στις αναθυμιάσεις του μυστηρίου που προκαλεί το αργό ψήσιμο της πρωτότυπης σεναριακής ιδέας: η εμπλοκή ενός αστυνομικού σε ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με τη δυνατότητα εισβολής στα όνειρα κάποιου με σκοπό την απόσπαση σημαντικών πληροφοριών.

«The Social Network»
Chef:
David Fincher
Υλικά: Ο δημιουργός των «Seven», «Fight Club» και «Zodiac» εκπλήσσει για άλλη μία φορά επιλέγοντας μια διαφορετική συνταγή από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Στο νέο του πόνημα, «The Social Network», επιχειρεί να αφηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας του πιο δημοφιλούς social network στην ιστορία του internet, του γνωστού σε όλους μας Facebook, σκιαγραφώντας με το μοναδικό του στιλ όλα τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην ίδρυσή του.

«Iron Man 2»
Chef:
Jon Favreau
Υλικά:
Στην επιτυχημένη συνταγή του πρώτου «Iron Man» προσθέτουμε τον ανανεωμένο και πλέον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Robert Downey Jr., τον Mickey Rourke σε ρόλο ψυχωτικού κακού, τη Scarlett Johansson σε στενή δερμάτινη στολή και, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε μία από τις πιο απολαυστικές περιπέτειες του 2010.

«Buried»
Chef:
Rodrigo Cortes
Υλικά:
Παίρνουμε τον Ryan Reynolds τον θάβουμε ζωντανό με ένα κερί, ένα μαχαίρι και οξυγόνο για 90 λεπτά ενώ παράλληλα καταγράφουμε τις προσπάθειες διάσωσής του μέσα από την κάμερα ενός κινητού. Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα…

«Alice in Wonderland»
Chef: Tim Burton
Ο Burton μπαίνει στην κουζίνα της Disney και ανακατεύει σε πολύχρωμο καζάνι τις σελίδες του πασίγνωστου βιβλίου, παρέα με τους Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen και Christopher Lee, ελπίζοντας στη δημιουργία ενός τρισδιάστατου παραισθησιογόνου οπτικού μεγαλουργήματος. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.