Αρχική Διατροφή Doctor Food Ο ΠΟΥ κήρυξε τον κοροναϊό πανδημία – Μόνο έκτακτα χειρουργεία στην Ελλάδα

Ο ΠΟΥ κήρυξε τον κοροναϊό πανδημία – Μόνο έκτακτα χειρουργεία στην Ελλάδα

0
Ο ΠΟΥ κήρυξε τον κοροναϊό πανδημία – Μόνο έκτακτα χειρουργεία στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ | Συνέντευξη Τύπου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την εξέλιξη του SARS-CoV-2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ | Συνέντευξη Τύπου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την εξέλιξη του SARS-CoV-2

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον κορωνοϊό. Η αλλαγή επιπέδου συναγερμού ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΟΥ επίσημα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, αναφέρθηκε από το Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους ότι πλέον ο κοροναϊός θεωρείται πανδημία καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης. Μόνο η Κίνα φαίνεται να ανακτά σταδιακά τον έλεγχο.  

Στην Ελλάδα: Χειρουργεία μόνο για έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία και αναστολή των απογευματινών ιατρείων, μέχρι νεωτέρας

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα που δεν μπορούν να αναβληθούν θα χειρουργούνται στο εξής και μέχρι νεωτέρας, στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αλλάζει το πρόγραμμα των χειρουργείων. Επίσης αναστέλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μέχρι νεωτέρας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά πριν από λίγο «λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων», προφανώς λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει από τον κορονοϊό.

Στα 99 τα κρούσματα στη χώρα

Ανακοινώθηκαν 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 σήμερα στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com