Αρχική Ιστορίες Food Stories «Μπλε Σελήνη»: το μυστήριο του τιρκουάζ παγωτού

«Μπλε Σελήνη»: το μυστήριο του τιρκουάζ παγωτού

0
«Μπλε Σελήνη»: το μυστήριο του τιρκουάζ παγωτού

Η πραγματική σύνθεση του Blue Moon δε μαθεύτηκε ποτέ

Η πραγματική σύνθεση του Blue Moon δε μαθεύτηκε ποτέ

«Μπλε Σελήνη» είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι μοιάζει να έχει γαλαζωπή απόχρωση, λόγω αιθάλης ή κονιορτού στην ατμόσφαιρα. Λέγεται ότι μετά την αποκαλυπτική έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883, ο κόσμος για πολλά χρόνια έβλεπε να εμφανίζεται «Μπλε Σελήνη» στον ουρανό.

Εδώ όμως δεν πρόκειται για την εμφάνιση του δορυφόρου της Γης, αλλά για παγωτό το οποίο αγαπούν στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Βεβαίως, απολαμβάνοντας Blue Moon δεν γεύεσαι ούτε ωκεανό ούτε ουρανό. Είναι πολλοί αυτοί που το προσφέρουν κι ο καθένας απ’ αυτούς κρατά επτασφράγιστο μυστικό τη δική του συνταγή.

Κάποιοι ορκίζονται ότι είναι απόσταγμα αμυγδάλων. Άλλοι γεύονται κίτρο. Οι γνώμες των φανατικών διίστανται μεταξύ Trix, Froot Loops και Fruity Pebbles. Κάποιοι υποπτεύονται ότι είναι ζαχαρωτό marshmallow.

Οι πηγές αποδίδουν τη γευστική σύλληψη στον Bill “Doc” Sidon. Ο Αυστριακός χημικός πήρε το διδακτορικό του και διέφυγε της σύλληψης από τους Ναζί, φθάνοντας με τη σύζυγό του στις ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 1950 έγινε ο επικεφαλής χημικός γεύσεων στην εταιρεία Petran Products στο Μιλγουόκι. Και τα δικαιώματα της αρχικής συνταγής του Blue Moon τα έχει η Petran Products.

Η πραγματική σύνθεση του Blue Moon παραμένει ένα γλυκό μυστήριο (και θα παραμείνει στο διηνεκές).

Πολλοί συγχέουν το παγωτό Blue Moon με το επίσης μπλε παγωτό Smurf. Υπάρχει όμως ειδοποιός διαφορά: το δεύτερο περιέχει μικρά ζαχαρωτά marshmallow για να «δηλώσει» την παρουσία των λευκών καπέλων των Στρουμφ (είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γαλλία, όπου το ζητούν ως Schtroumpf).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ | PHOTO: creamish.com.au

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!