Αρχική Ιστορίες Food Stories Λικέρ Πολυκαλά για …πολύ Καλά Χριστούγεννα

Λικέρ Πολυκαλά για …πολύ Καλά Χριστούγεννα

0
Λικέρ Πολυκαλά για …πολύ Καλά Χριστούγεννα

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ | Οι ονειρεμένες γεύσεις και οι στυλάτες συσκευασίες μιας ποτοποιίας που φτιάχνει λικέρ από τα τέλη του προπερασμένου αιώνα.

Οι ονειρεμένες γεύσεις και οι στυλάτες συσκευασίες μιας ποτοποιίας που φτιάχνει λικέρ από τα τέλη του προπερασμένου αιώνα είναι πάντα μια καλή ιδέα για δώρο.

O Βασίλης Πολυκαλάς υπήρξε έμπορος κρασιών στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς στα τέλη του 1800. Την εποχή εκείνη, άρχισε να συγκεντρώνει παραδοσιακές συνταγές για λικέρ απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας που επισκεπτόταν. Μελετούσε προσεκτικά τα συστατικά τους ψάχνοντας τρόπους να τελειοποιήσει τη γεύση τους, τρόπους τους οποίους κατέγραφε σχολαστικά στα μυστικά του συνταγολόγια. Το ανήσυχο πνεύμα και η λαχτάρα του για ανακάλυψη και δημιουργία τον ώθησαν στην ίδρυση της ποτοποιίας Πολυκαλά στο Ληξούρι, το 1897.

Τα προϊόντα του έγιναν γρήγορα γνωστά για την εξαιρετική ποιότητά τους και η ποτοποιία απόκτησε μεγάλη πελατεία, γεγονός που τον οδήγησε στη μεταφορά της επιχείρησης στην Αθήνα. Η φήμη των προϊόντων του καλόκαρδου Κεφαλλονίτη εξαπλώθηκε γρήγορα, μετατρέποντας το μαγαζί του σε σημείο συνάντησης, ακόμα και για γνωστά ονόματα της τότε πολιτικής και κοινωνικής εποχής, οι οποίοι μαζευόντουσαν στο Ποτοποιείο για να πιούνε το ποτό ή το κρασί τους απευθείας από τα βαρέλια συζητώντας προβλήματα που απασχολούσαν τη χώρα.

Αιώνες πέρασαν, μα η σύγχρονη εποχή βρίσκει την ποτοποιία Πολυκαλά ακόμη εδώ να πλουτίζει την κάβα μας με το πιο φρέσκο και στυλάτο πρόσωπο μιας βαθιά παραδοσιακής συνήθειας: των λικέρ. Η Ρένα Πολυκαλά, αισίως 4η γενιά ποτοποιών, μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Πολυκαλά, συνεχίζει με αμείωτο κέφι και μεράκι την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, σε ένα δίκτυο πελατών που καλύπτει πλέον όλη την Ελλάδα. Οι μυστικές συνταγές των λικέρ του προπάππου Β. Πολυκαλά δουλεύονται με την ίδια αφοσίωση στη «Συλλογή Πολυκαλά 1897», οι συσκευασίες αντικαθίστανται με νέες πολυτελείς φιάλες, νέα προϊόντα και προτάσεις, εμφανίζονται στο προσκήνιο…

Τριαντάφυλο, Φραγκοστάφυλο, Φουντούκι, Πικρομάντολα, Μαστίχα, Βύσσινο, Περγαμόντο, Δαμάσκηνο είναι οι εξαιρετικές γεύσεις που θα βρείτε σε λικέρ, ιδανικά για τις γιορτινές βραδιές, αλλά και για δώρα. Αξίζει πάντως να δοκιμάσετε και τον Μοσχάτο Πατρών, το Βερμούτ και την Τεντούρα της ιστορικής ποτοποιίας. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της polykalas.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.