Αρχική Διατροφή Doctor Food Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

0
Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Όπως προκύπτει από μελέτη βασισμένη σε παρακολούθηση που διήρκεσε 26 έτη!

Όπως προκύπτει από μελέτη βασισμένη σε παρακολούθηση που διήρκεσε 26 έτη!

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Νέες μελέτες αναφορικά με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο τρώμε σπιτικά φαγητά τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της μορφής διαβήτη, που ως γνωστόν σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας.

Οι μελέτες έγιναν από τους επιστήμονες του Χάρβαρντ στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και παρουσιάστηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Οι ειδικοί στη Μελέτη «Nurses’ Health Study» ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 58.000 γυναίκες και στη Μελέτη Παρακολούθησης Επαγγελματιών Υγείας ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 41.000 άνδρες. Η παρακολούθηση διήρκεσε 26 έτη και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο κατά την έναρξη των μελετών. Οι πληροφορίες δεν ήταν αρκετά ολοκληρωμένες ώστε να συμπεριλαμβάνουν τα μοτίβα πρωινού στη μελέτη.

Ωστόσο, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 2 σπιτικά γεύματα ή δείπνα καθημερινά, ή περίπου 11-14 σπιτικά γεύματα εβδομαδιαίως, είχαν 13% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν λιγότερα από 6 σπιτικά γεύματα ή δείπνα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων σχετίστηκε με μικρότερη αύξηση βάρους μέσα στο πέρασμα των ετών. Ενώ, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, συσσωρευμένα δεδομένα άλλων μελετών έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φαγητών εκτός σπιτιού σχετίζεται με χαμηλότερη ποιότητα διατροφής και υψηλότερο σωματικό βάρος σε παιδιά και εφήβους. Αν και οι ερευνητές δεν αναφέρουν ένα συγκεκριμένο αριθμό σπιτικών γευμάτων που θα πρέπει να καταναλώνουμε κάθε εβδομάδα, ο συγγραφέας της μελέτης, Geng Zong παρατήρησε ότι «όσο περισσότερα είναι τα σπιτικά γεύματα τόσο καλύτερα».

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.