Αρχική Διατροφή No meat today Ήρθαν τα «Mega Meatless» – Η νέα σειρά της Megas Yeeros

Ήρθαν τα «Mega Meatless» – Η νέα σειρά της Megas Yeeros

0
Ήρθαν τα «Mega Meatless» – Η νέα σειρά της Megas Yeeros

PLANET FOOD | Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η νέα 100% plant based σειρά προϊόντων Mega Meatless σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Megas Yeeros. 

PLANET FOOD | Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η νέα 100% plant based σειρά προϊόντων Mega Meatless σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Megas Yeeros. 

Πλήθος δημοσιογράφων και εκπρόσωποι των Media παρακολούθησαν και γεύθηκαν τις καινοτόμες δημιουργίες των Chefs Ιωάννα Μπουρλόκα και Θάνο Σπάνο με την βοήθεια της Πειραματικής κουζίνας της Megas Yeeros .

Την εκδήλωση εγκαινίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros κύριος Νικόλαος Λούστας, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το όραμα της Megas Yeeros να δημιουργήσει τη νέα plant based σειρά “mega meatless” είναι γεγονός» και όπως εξήγησε «είναι βασισμένη σε φυτικές ύλες (plant based), όπως λαχανικά και όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας ενώ περιέχουν πράσινη πιπεριά, πρωτεΐνες λαχανικών και μπαχαρικών και είναι χωρίς σόγια (soy free) και γλουτένη (gluten free)».

Σύμφωνα με τον κ. Λούστα, η νέα σειρά mega meatless της Mega Yeeros ξεχωρίζει για την καινοτομία που ενσωματώνει. «Δίνουμε την απάντηση με τη δική μας πρόταση καινοτομίας», λέει, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αποποιείται το κρέας. «Δεν εγκαταλείπουμε το κρέας αλλά δίνουμε μια εναλλακτική στους καταναλωτές και βλέπουμε στην επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Σε πρώτη φάση επενδύθηκαν περίπου 600.000 ευρώ για μηχανήματα και εκπαίδευση, ενώ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σχεδιάζεται η επέκταση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων κατά 2.500 τμ., μια επένδυση που θα προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ. 

Για τον κ. Λούστα, η επέκταση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα προμηθεύει και την θυγατρική των ΗΠΑ, ενώ, επίσης, τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν σημαντικές εξαγωγικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εξαγωγές στην Μεγάλη Βρετανία, όπου η Μέγας Γύρος, πέρα από την σειρά Mega Meatless, θα διαθέτει και προϊόντα Halal. 

Ο κύριος Λούστας ανέφερε ακόμη: «Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική στις ΗΠΑ, θα είναι αρκετά ανταγωνιστική αφού στα περισσότερα προϊόντα της κατηγορίας που κυμαίνονται στα 18 με 19 δολάρια το κιλό, θα φθηνότερη κατά 50%, όπως στο burger. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο προψημένος γύρος που θα είναι ελαφρά ακριβότερος»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του τμήματος R&D της εταιρείας Megas Yeeros Γιάννης Κουτσουράκης δήλωσε για το χρόνο που επενδύθηκε στην δημιουργία της νέας σειράς πως «επί δύο χρόνια δούλευε το R&D της εταιρείας στο project». «Το μεγάλο στοίχημα του τμήματος ήταν να συνδέσουμε τη νέα διατροφική τάση με την φιλοσοφία στην δημιουργία των προϊόντων της εταιρείας», είπε ακόμη, ενώ σημείωσε πως «η μεγάλη καινοτομία αυτής της σειράς είναι ότι όλα τα προϊόντα είναι  soy free & gluten free με υψηλή πρωτεϊνική αξία».

Το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Megas Yeeros εκπροσώπησε η Διευθύντρια του τμήματος κυρία Κορίνα Μουμτζίδου: «Το ποσοστό πρωτεΐνης είναι εφάμιλλο με ένα burger από μοσχαρίσιο κρέας (13,5γρ/100γρ προϊόντος), καλύπτοντας το 30% των Ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη ενός ενήλικα. Τόσο οι θερμίδες όσο και τα λιπαρά είναι λιγότερα κατά 60% από ένα αντίστοιχο προϊόν. Επιπλέον, το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών είναι σαφώς μικρότερο και με μηδενική συγκέντρωση χοληστερόλης. Τα προϊόντα αυτά, λόγω της σύνθεσης τους έχουν αυξημένο ποσοστό φυτικών ινών ενώ σε ένα τυπικό burger σχεδόν απουσιάζουν», ανέφερε η κ. Μουμτζίδου.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com