Αρχική Διατροφή Doctor Food ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για την παιδική αλλεργία στα φιστίκια

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για την παιδική αλλεργία στα φιστίκια

0
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για την παιδική αλλεργία στα φιστίκια

DOCTOR FOOD | Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το πρώτο φάρμακο για την αλλεργία από φιστίκια σε παιδιά

DOCTOR FOOD | Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το πρώτο φάρμακο για την αλλεργία από φιστίκια σε παιδιά

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πρώτη θεραπεία κατά της παιδικής αλλεργίας στα φιστίκια. Πρόκειται για το AR101 ή Palforzia, μία ανοσοθεραπεία, με χορήγηση δια στόματος μικροσκοπικών αλλά αυξανόμενων ποσοτήτων πρωτεΐνης αραχίδων (φιστίκια) σε μία περίοδο διάρκειας έξι μηνών, υπό ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το lifo.gr επικαλούμενο δημοσίευμα του BBC.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι θεραπευόμενοι θα λαμβάνουν μία ημερήσια δόση ώστε να αποκτούν τη δυνατότητα ανοχής σε ακούσια έκθεση στους ξηρούς καρπούς. Η αγωγή δεν αποτελεί θεραπεία και οι δημιουργοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο μιας δυνητικά θανατηφόρας αναφυλακτικής αντίδρασης. Επίσης, οι ασθενείς θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τα φιστίκια στη διατροφή τους.

Ενώ δοκιμές για την απευαισθητοποίηση ατόμων με αλλεργίες στα φιστίκια έχουν προηγουμένως γίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού, το συγκεκριμένο φάρμακο είναι το πρώτο που έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το Palforzia, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς ηλικίας μεταξύ 4 και 17 ετών, έχει τη μορφή σκόνης που μπαίνει στα τρόφιμα. 

Πέρυσι, επιστήμονες του King’s College στο Λονδίνο ανέφεραν ότι η ανοσοθεραπεία από το στόμα προσέφερε «προστασία αλλά όχι θεραπεία» για αλλεργίες από φιστίκια, με την αγωγή να είναι αποτελεσματική μόνο όσο οι ασθενείς συνέχιζαν να λαμβάνουν μικρές ποσότητες αλλεργιογόνου.

Τα φιστίκια είναι ένας από τους πιο κοινούς αλλεργιογόνους παράγοντες στις ΗΠΑ με τον αριθμό των ατόμων που επηρεάζονται στον δυτικό κόσμο να αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες. 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.