Αρχική Blogs Cook 'N Roll Flight of the Conchords

Flight of the Conchords

0
Flight of the Conchords

Βλέπω τρώγοντας…

Flight of the Conchords: Season 1-2 (2007-2009)
Creators:
James Bobin, Jemaine Clement, Bret McKenzie
Cast: Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker Διάρκεια: 19 επεισόδια (480 λεπτά, περίπου 25 λεπτά το καθένα)

Yλικά:
Ο Jemaine Clement και ο Bret McKenzie έχουν προσφάτως μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, είναι από τη Νέα Ζηλανδία, κολλητοί, συγκάτοικοι, άνεργοι, άφραγκοι, ανίδεοι, απερίγραπτοι, ανεκδιήγητοι, ανεξάντλητοι, ανεπιτήδευτοι, καθώς επίσης και τα μοναδικά μέλη μιας μπάντας με το όνομα Flight of the Conchords. Ο κύριος στόχος τους είναι να κατακτήσουν το μουσικό κοινό της Νέας Υόρκης (αφού πρώτα εξασφαλίσουν τα προς το ζην).

Ο Murray Hewitt είναι ο μάνατζερ της μπάντας, χωρίς αυτό να αποτελεί τη βασική του δουλειά, αφού τα πρωινά εργάζεται ως διπλωματικός ακόλουθος στο προξενείο της Νέας Ζηλανδίας στη Νέα Υόρκη. Αφελής, όχι ιδιαίτερα δημοφιλής και με περίεργη αίσθηση του χιούμορ, ο Murray, που είναι χωρισμένος με τη Shelly (της οποίας η ύπαρξη αγνοείται), πιστεύει ακράδαντα πως οι Flight of the Conchords θα γίνουν super-stars, γεγονός που δεν σταματάει να τους υπενθυμίζει στα αλλεπάλληλα meetings που καλεί, κατά τη διάρκεια των lunch breaks στο γραφείο του.

Η Mel αποτελεί τη νούμερο ένα θαυμάστριά τους. Πέρα όμως από «νούμερο ένα», είναι και η μοναδική. Επίσης, αν και παντρεμένη, είναι ερωτευμένη παθολογικά και με τα δύο μέλη της μπάντας σε βαθμό ψύχωσης, ακολουθεί κάθε βήμα τους και δεν παραλείπει να τους παρενοχλεί σεξουαλικά με κάθε ευκαιρία.

Ο Arj Barker είναι ο μοναδικός τους «πραγματικός» φίλος στη Νέα Υόρκη (ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν), εργάζεται στο ενεχυροδανειστήριο των γονιών του και προσπαθεί να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στον αμερικανικό τρόπο ζωής (ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει).

Εκτέλεση:
Η πραγματική προέλευση και των δύο βασικών υλικών (Jemaine Clement- Bret McKenzie) είναι από τη Νέα Ζηλανδία, όπου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί και δημοφιλείς. Με την ξεχωριστή και σπαρταριστή τους γεύση, κατάφεραν να γίνουν γνωστοί και πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, φτάνοντας μέχρι την Αμερική, όπου και καθιερώθηκαν με την προσθήκη τους στα menu του BBC αλλά κυρίως με το τηλεοπτικό τους μαγείρεμα στην HBO. Και αφού τελειώσαμε με την παρουσίαση των υλικών μας, ας περάσουμε στην εκτέλεση της συνταγής: παίρνουμε τους Jemaine Clement και Bret McKenzie, που έχουν ήδη ψεκαστεί με διαδικτυακό hype – μαριναριστεί δισκογραφικά και ραδιοφωνικά – αποκτήσει τη δική τους γεύση, και τους ρίχνουμε σε μια τηλεοπτική φόρμα με ρευστοποιημένο μιούζικαλ.
Επειδή γνωρίζω αρκετούς που έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό, προτείνω ανεπιφύλακτα να μην εγκαταλείψουν τη συνταγή και να κάνουν μια δοκιμή – είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει. Και αυτό γιατί προσθέτοντας στη συνέχεια τους ευφυείς διαλόγους, το λεπτοκομμένο χιούμορ, τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες, τα 10 λίτρα αστείρευτης φαντασίας και τα άλλα 10 αγνής δημιουργικότητας, το «μιούζικαλ» έχει πλέον χάσει την τυποποιημένη και -για μερικούς- εκνευριστική μυρωδιά και ενοχλητική γεύση του και έχει αποκτήσει μια εντελώς φρέσκια και ανανεωμένη υπόσταση, που γίνεται αυτομάτως αγαπητή με μια απλή δοκιμή.
Ιδανικό έδεσμα για καλοκαιρινά βράδια με ανοιχτά παράθυρα και παγωμένη μπίρα, σερβίρεται σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, αλλά όχι σε καλό σερβίτσιο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσει από τα γέλια!

Αποτέλεσμα:
Πολυτάλαντοι και πραγματικά χαρισματικοί, οι Νεοζηλανδοί Jemaine Clement και Bret McKenzie, έχοντας ήδη ένα βραβείο Grammy στα χέρια τους για το Καλύτερο Κωμικό Album της Χρονιάς 2007, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τηλεοπτική σειρά συνώνυμο της έννοιας του «cool» (ή του «χύμα»), επιλέγοντας αντί των εντυπωσιασμών και των χοντροκομμένων αστείων, τα πιο αγνά υλικά: το καλό χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την απεριόριστη αγάπη τους για τη μουσική.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.