Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Η εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας

Η εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας

0
Η εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας

Μόλις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, το βιβλίο Εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας των συγγραφέων Vincent Boué και Hubert Delorme.

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η παγκόσμια γαστρονομία στηρίζεται στις βάσεις της γαλλικής γαστρονομίας, οπότε ένα τέτοιο βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός μάγειρα.

Στις σελίδες του παρουσιάζεται η γαλλική γαστρονομία στο σύνολό της μέσα από 3.000 κινήσεις, 200 τεχνικές (από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες) και περισσότερες από 150 συνταγές. Στο πρώτο μέρος του αναλύονται βήμα προς βήμα όλες οι τεχνικές της γαστρονομίας και στο δεύτερο τις βρίσκουμε να εφαρμόζονται μέσα από περισσότερες από 150 συνταγές. Παράλληλα, παρουσιάζονται συνταγές και μυστικά μεγάλων βραβευμένων Γάλλων chefs, ενώ τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο διάσημος chef Paul Bocuse.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πίνακες, γλωσσάρι και index για να διευκολύνεται η ανάγνωση και η εφαρμογή των συνταγών και τεχνικών του. Τέλος, μαζί με την έκδοση προσφέρεται ένα DVD περισσότερης από 1½ ώρας, όπου παρουσιάζονται οι πιο λεπτές και απαραίτητες κινήσεις που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε -επαγγελματίας ή όχι- chef της κουζίνας!

Info: Εγκυκλοπαίδεια της γαλλικής γαστρονομίας
Εκδόσεις: Les Livres du Tourisme Συγγραφείς: Vincent Boué, Hubert Delorme
ISBN: 978-960-8382-23-7
Αριθμός σελίδων: 512
Τιμή λιανικής: 49,90 €

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com