Αρχική Ιστορίες Διατροφή Εννιά λαχανικά φτωχά σε υδατάνθρακα

Εννιά λαχανικά φτωχά σε υδατάνθρακα

0
Εννιά λαχανικά φτωχά σε υδατάνθρακα
Εικόνα: Pexels

Η μείωση των υδατανθράκων θεωρείται κλειδί στην προσπάθεια για γρήγορη απώλεια βάρους σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο, Ευμένη Καραφυλλίδη

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή του κάθε ανθρώπου που δημιουργείται η ανάγκη άμεσης απώλειας βάρος είτε για αισθητικούς είτε για ιατρικούς σκοπούς ή ακόμη ύστερα από περίοδο εορτών ή διακοπών.

«Όταν ξεκινά μια πιο επιθετική προσπάθεια μείωσης βάρους είναι απαραίτητο να έχει ορισμένο χρόνο εφαρμογής, χωρίς να “παίρνει παράταση”. Δυστυχώς, όταν αυτή η προσπάθεια δεν παρακολουθείται από κάποιον ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο οι αστοχίες είναι αρκετές, οι κίνδυνοι πολλοί και δεν είναι σίγουρο ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν», επισημαίνει ο Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Metropolitan General και επιστημονικός Σύμβουλος Διατροφής στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ σε άρθρο του με τίτλο «Γρήγορη απώλεια βάρους σε 3 βήματα!».

Στο «απλό», όπως το χαρακτηρίζει, σχέδιο που μπορεί να συμβάλει στη γρήγορη μείωση βάρους (ακόμη και 3-4 κιλά την πρώτη εβδομάδα) ο κλινικός διαιτολόγος προτείνει τρία βήματα: 1. Μείωση πρόσληψης υδατανθράκων 2. Κατανάλωση κυρίως πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων 3. Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο του άρθρου και του παραπάνω σχεδίου, ο ειδικός αναφέρεις 9 λαχανικά με μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τα οποία μπορεί να καταναλώνει κανείς όταν κάνει δίαιτα μειωμένων υδατανθράκων χωρίς να κινδυνεύει να τη χαλάσει.

Λαχανικά με λίγους υδατάνθρακες

Σύμφωνα με τον κ. Καραφυλλίδη, λαχανικά με μειωμένους υδατάνθρακες είναι τα εξής:

  • Μπρόκολο
  • Κουνουπίδι
  • Σπανάκι
  • Ντομάτα
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Λάχανο
  • Σέσκουλο
  • Μαρούλι
  • Αγγούρι

«Μην φοβάστε να φορτώσετε το πιάτο σας με αυτά τα λαχανικά. Μπορείτε να φάτε αρκετά μεγάλες ποσότητες από τα παραπάνω λαχανικά, χωρίς να ξεπεράσετε τα 20-50 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα», σημειώνει ο  ειδικός για να υπογραμμίσει: «Μια δίαιτα βασισμένη κυρίως σε κρέας και λαχανικά περιέχει όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για να είστε υγιείς, όταν αυτή ακολουθείται για ορισμένο χρονικό διάστημα».

ⓘ Δείτε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή του πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com