Αρχική Διατροφή Doctor Food Τα μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθούν στο… αδυνάτισμα

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθούν στο… αδυνάτισμα

0
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθούν στο… αδυνάτισμα

Επιστήμονες στο Λονδίνο υποστηρίζουν πως όσοι θέλουν να αδυνατήσουν πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να αρχίσουν να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 

Επιστήμονες στο Λονδίνο υποστηρίζουν πως όσοι θέλουν να αδυνατήσουν πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να αρχίσουν να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερους από 15.000 εθελοντές ανακάλυψαν πως όσοι μετακινούνται με λεωφορεία, μετρό και τραίνα ζυγίζουν κατά μέσον όρο έως και 3 κιλά λιγότερο απ’ ό,τι όσοι χρησιμοποιούν το ΙΧ για τις μετακινήσεις τους.
 
Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της «Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης» (BMJ), διεξήχθη από επιστήμονες τυο University College του Λονδίνου (UCL) και την Σχολή Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
 
Όπως γράφουν οι ερευνητές, οι άντρες που πήγαιναν στη δουλειά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ένα βαθμό χαμηλότερο απ’ ό,τι όσοι πήγαιναν με ΙΧ – μία διαφορά που σημαίνει ότι ζύγιζαν 3 κιλά λιγότερο.
 
Στις γυναίκες, η αντίστοιχη διαφορά ήταν 0,7 βαθμοί στον ΔΜΣ, δηλαδή 2,5 κιλά λιγότερα.
 
Το καλύτερο, δε, είναι πως οι εθελοντές με το χαμηλότερο βάρος είχαν και χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους και υψηλότερα άπαχου μυϊκού ιστού, άρα έκαναν περισσότερες καύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
Ανάλογες ωφέλιμες μεταβολές παρατηρήθηκαν και σε όσους πήγαιναν με το ποδήλατο ή με τα πόδια στη δουλειά.
 
Οι ερευνητές λένε πως παρότι οι διαφορές στο σωματικό βάρος και λίπος είναι εντυπωσιακές, το σημαντικότερο εύρημα της μελέτης τους είναι ότι οι επιδράσεις της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι εφάμιλλες με εκείνες της βάδισης και της ποδηλασίας.
 
Αυτό, γράφουν, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πολιτικές Υγείας, διότι η συμβουλή για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι πιο αποδεκτή από τον κόσμο απ’ όσο η συμβουλή για συστηματική γυμναστική.
 
Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα).
 
 
ΠΗΓΗ:ygeia.tanea.gr
 
Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!