Αρχική Διατροφή Doctor Food Η απώλεια κιλών θα μας κάνει ευτυχισμένους;

Η απώλεια κιλών θα μας κάνει ευτυχισμένους;

0
Η απώλεια κιλών θα μας κάνει ευτυχισμένους;

Αν και η σωματική υγεία βελτιώνεται σημαντικά από την απώλεια βάρους, η επίδραση της απώλειας κιλών στην ψυχική υγεία είναι λιγότερο σαφής, σύμφωνα με νέα έρευνα του University College London.

Αν και η σωματική υγεία βελτιώνεται σημαντικά από την απώλεια βάρους, η επίδραση της απώλειας κιλών στην ψυχική υγεία είναι λιγότερο σαφής, σύμφωνα με νέα έρευνα του University College London.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’PLOS ONE’’, εξέτασε 1.979 παχύσαρκους και υπέρβαρους ανθρώπους στη Βρετανία.
Ανακάλυψε ότι άνθρωποι που έχασαν τουλάχιστον το 5% του αρχικού τους βάρους, σε 4 χρόνια, εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη σωματική υγεία. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν περισσότερο πιθανό να αναφέρουν χαμηλή διάθεση σε σχέση με συμμετέχοντες που παρέμειναν στο αρχικό τους βάρος.
 
Ποσοστό 14% των συμμετεχόντων έχασε τουλάχιστον 5% του σωματικού βάρους, ενώ κατά μέσον όρο η απώλεια βάρους ήταν 6,8 κιλά ανα άτομο.‘Εχοντας προσαρμόσει τα αποτελέσματα ώστε να λάβουν υπόψη σοβαρά προβλήματα υγείας και σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλεια βάρους και χαμηλή διάθεση, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι συμμετέχοντες που έχασαν βάρος ήταν κατά 52% πιθανότερο να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης.
 
Η ερευνήτρια, Dr. Sarah Jackson, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αποθαρρύνει όποιον θέλει να χάσει βάρος, κάτι που έχει σωματικά οφέλη, αλλά οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι η απώλεια βάρους θα βελτιώσει αμέσως όλους τους τομείς της ζωής τους. Μπορεί να υπάρχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την απώλεια βάρους που να συνδέονται με πεποιθήσεις για άμεση βελτίωση της ζωής.
 
Η Dr. Jackson συμβουλεύει οι άνθρωποι να είναι ρεαλιστές σχετικά με την απώλεια βάρους και να είναι προετοιμασμένοι για προκλήσεις.Ωστόσο, η διάθεση μπορεί ενδεχομένως να βελτιωθεί όταν ο στόχος επιτευχθεί και η προσοχή είναι στη διατήρηση του βάρους. Τα στοιχεία κάλυψαν μόνο περίοδο 4 ετών, επομένως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς αλλάζει η διάθεση όταν οι άνθρωποι σταθεροποιηθούν στο χαμηλότερο βάρος τους.
 
Δήλωσε επίσης ότι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν τη σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών όταν πρέπει να χάσουν βάρος και, όπου χρειάζεται, να προσφέρουν στήριξη.
 
Aν και οι ερευνητές προσπάθησαν να περιλάβουν σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα, όπως το πένθος, παραδέχονται ότι τα στοιχεία ήταν περιορισμένα.
 
ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr
Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!