Αρχική Διατροφή Doctor Food Δίαιτα: Γερνά την επιδερμίδα;

Δίαιτα: Γερνά την επιδερμίδα;

0
Δίαιτα: Γερνά την επιδερμίδα;

Οι δίαιτες -αστραπή ή οι δίαιτες, που δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους μια μεγάλη γκάμα θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα και σε αρκετές περιπτώσεις να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση.

Οι δίαιτες -αστραπή ή οι δίαιτες, που δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους μια μεγάλη γκάμα θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα και σε αρκετές περιπτώσεις να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Λένε πως οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα μας επηρεάζει και το δέρμα, ιδίως το πρόσωπο. Μπορεί λοιπόν η δίαιτα που κάνουμε να το «σπάσει» και να το δείχνει θαμπό και γερασμένο; Οι ειδικοί απαντούν «ναι».

Όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι μια δίαιτα, τόσο περισσότερο ανθυγιεινή θεωρείται – όχι μόνο επειδή τα όποια οφέλη της στη ζυγαριά σημαίνουν απώλεια μυϊκής μάζας και νερού αντί για σωματικό λίπος, οπότε εξ ορισμού έχουν «ημερομηνία λήξεως», αλλά και επειδή μπορεί να διαταράξει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού.

Ειδικότερα, οι δίαιτες οι οποίες έχουν χαμηλό ποσοστό πρόσληψης σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος χωρίς καθόλου υδατάνθρακες, φρούτα και γάλα, συντελούν στη μείωση των επίπεδων του ασβεστίου και σε σημαντική απώλεια της οστικής μάζας. Επιπλέον, έχουν αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα, καθώς διαταράσσουν τα φυσιολογικά επίπεδα του pH του δέρματος και εξασθενούν τις άμυνές του ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Από την άλλη, οι προτεινόμενες δίαιτες με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά -χωρίς την ύπαρξη πρωτεϊνών- μπορεί να ατονήσουν την επιδερμίδα και να την κάνουν πιο θαμπή. Οι πιο δραστικές δίαιτες-αστραπή μπορεί μεν να έχουν θετικά αποτελέσματα για την εμφάνισή σας, αλλά δυστυχώς αποτυπώνουν τις αρνητικές τους συνέπειες στο πρόσωπό σας. Μια από τις πιο σημαντικές παρενέργειες τέτοιου είδους διαιτών-εξπρές είναι το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που αρχίζει να «σπάει» με την πάροδο του χρόνο και να δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν τη μεσογειακή διατροφή τόσο για την καλή υγεία του οργανισμού όσο και για μια λαμπερή όψη της επιδερμίδας. Η συγκεκριμένη διατροφή περιέχει μια μεγάλη γκάμα συστατικών και τροφών, καθώς και ελαιόλαδο, που είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό και το δέρμα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.