Dexter

0
Dexter

Βλέπω τρώγοντας…

Dexter: Seasons 1-3 (2006-2008), ΤV (Showtime)
Creators: James Manos, Jr.
Cast: Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Lauren Vélez, David Zayas
Διάρκεια:
36 επεισόδια (2160 λεπτά, περίπου 1 ώρα το καθένα)

Yλικά:
O Dexter Morgan, ένας αστυνομικός στο τμήμα ανθρωποκτονιών του Μαϊάμι, με ειδικότητα την ανάλυση του αίματος από θύματα δολοφονιών και χόμπι την συλλογή δειγμάτων αίματος από τα θύματά του… ναι, ο Dexter, πέρα από ένας συνηθισμένος και σχετικά βαρετός άνθρωπος, είναι και serial killer. Επιλεκτικός serial killer για την ακρίβεια, καθώς σκοτώνει μόνο όσους το αξίζουν, σύμφωνα με το «κώδικα» που του δίδαξε ο πατέρας του, ο οποίος γνώριζε την πραγματική του σκοτεινή φύση.

Η πληθωρική και νευρική αδερφή του Dexter, Debra Morgan, επίσης αστυνομικός, που αποδίδει την αντικοινωνική συμπεριφορά του Dexter στην εσωστρέφεια του και στην έλλειψη προσωπικής ζωής.

Η Rita, μητέρα δύο παιδιών, κατεστραμμένη ψυχολογικά από έναν αποτυχημένο γάμο και ανίκανη να συνάψει ερωτική σχέση, παίζει τον ρόλο της «ερωμένης» του Dexter, ενισχύοντας την εικόνα του «νορμάλ» ανθρώπου, που ο Dexter πρέπει να επιδεικνύει στον περίγυρό του, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Ο Ice Truck Killer, ένας νέος serial killer που έχει τρομοκρατήσει το Mαϊάμι με τους αποκρουστικούς τρόπους που δολοφονεί τα θύματά του και αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της αστυνομίας αλλά και του Dexter, ο οποίος νοιώθει μια περίεργη σύνδεση με τον μυστήριο κατά συρροήν δολοφόνο.

Εκτέλεση:
Εξαιτίας της σκοτεινής και άγριας φύσης των βασικών συστατικών μας θα εκτελέσουμε τη συνταγή σε πολύχρωμο σκεύος, κατά προτίμηση εξωτικής αισθητικής, κάτω από το φως καλοκαιρινού ήλιου, υπό τους ήχους των κυμάτων και κουβανέζικων ρυθμών. Στην πρώτη φάση της εκτέλεσης, παρατηρούμε πως η απωθητική συμπεριφορά του Dexter εμποδίζει στην παρασκευή ενός ενιαίου μείγματος με τα υλικά μας. Γι’ αυτόν το λόγο τον πασπαλίζουμε με αγνά ανθρώπινα συναισθήματα (όπως φρεσκοκομμένη αγάπη, συντροφικότητα και ευγνωμοσύνη) και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί στην πραγματικότητα, έως ότου το σκληρό προσωπείο υποχωρήσει και ελευθερωθεί η κρυφή του συνείδηση, μαζί με μυστικά, τραυματικά βιώματα και καταπιεσμένα ένστικτα. Με την προσθήκη γενναίων δόσεων σκουρόχρωμου χιούμορ, ανατροπών και έντονου σασπένς, το μείγμα δέ νει και αποκ τά μια καραμε λωμέ ν η υφή, φανερώνοντας σταδιακά, αυτό που φαίνεται να είναι, το αληθινό πρόσωπο του Dexter.

Αποτέλεσμα:
Άλλη μια δραματική σειρά της Showtime βουτηγμένη στο μακάβριο χιούμορ, που ακολουθεί την παράδοση του αμφιλεγόμενου ήρωα, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά στο τη λεοπτικό κοινό έ ναν κατά σ υρροήν δολοφόνο σε ρόλο τιμωρού (ή έναν τιμωρό σε ρόλο του κατά συρροήν δολοφόνου). Η επιτυχία του Dexter πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες (κυρίως του Michael C. Hall), το καθηλωτικό σενάριο και τη σπιρτόζικη σκηνοθεσία, βασίζεται στο γεγονός της ταύτισης των θεατών με την προσπάθεια του ήρωα να κρύψει αυτό που πραγματικά είναι, φανερώνον τας σ τον κόσ μο έ να ψεύτικο προσωπείο με μοναδικό σκοπό να γίνει αρεστός. Γιατί μπορεί να μην κρύβουμε έναν δολοφόνο μέσα μας, αλλά πόσες φορές την ημέρα είμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε και έχουμε ανάγκη; Ποιος από τους ρόλους που αναλαμβάνουμε να παίξουμε πλησιάζει περισσότερο τον πραγματικό μας εαυτό; Και αν ο πραγματικός μας εαυτός είναι κοινωνικά κατακριτέος, πόσο δύσκολο είναι να τον δαμάσουμε; O Dexter μέχρι το τέλος της 5ης σεζόν, οπότε και θα ολοκληρωθεί η σειρά, ίσως καταφέρει να βρει τις απαντήσεις…

Βαθμολογία: 8 στα δέκα δείγματα αίματος.

Tip: Και οι τρεις σεζόν του Dexter κυκλοφορούν σε DVD στο εξωτερικό, ενώ η τέταρτη θα αρχίσει να προβάλλεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com