Αρχική Διατροφή Doctor Food Δέκα συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Δέκα συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

0
Δέκα συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

DOCTOR FOOD | Tου κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου

DOCTOR FOOD | Tου κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου

Δε χρειάζεται να αγχώνεστε με το βάρος στις διακοπές κι ας αντιμετωπίζετε συνεχώς διατροφικές προκλήσεις… Χαλαρώστε και απολαύστε το καλοκαίρι και την θαλασσινή αύρα, υιοθετώντας τις συμβουλές που του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου:

  1. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, άρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καταναλώσει κάποια σνακ μέχρι να έρθει η ώρα της ταβέρνας. Άρα, ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα καλό πρωινό, όπως τοστ ή μια μικρή ομελέτα ή γιαούρτι με φρούτα.
  2. Πάμε στην παραλία, παίρνοντας μαζί μας κάποια φρούτα ως σνακ.
  3. Δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση και καταναλώνουμε σίγουρα ένα λίτρο νερό, όση ώρα είμαστε κάτω από τον ήλιο.
  4. Στην ταβέρνα, αποφεύγουμε το κυρίως γεύμα αν η παρέα θέλει να παραγγείλει αρκετά ορεκτικά – ή το αντίθετο: Αν δεν παραγγείλουμε ορεκτικά, τρώμε τη σαλάτα μας και ένα κυρίως πιάτο.
  5. Αποφεύγουμε την μεγάλη κατανάλωση ψωμιού και τηγανητών ορεκτικών. Μια μερίδα τηγανητές πατάτες και τηγανητά κολοκυθάκια θα μας δώσουν 1.000 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβουμε!
  6. Αν θέλουμε γλυκό στο τέλος, προσπαθούμε να φάμε λιγότερο φαγητό και το μοιραζόμαστε. Ιδανικά βέβαια, μια φέτα καρπούζι είναι το καλύτερο επιδόρπιο.
  7. Προσέχουμε την ποσότητα αλκοολούχων ποτών ή αναψυκτικών με ζάχαρη. Προτιμάμε νερό ή αναψυκτικά light.
  8. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη διπλή επίσκεψη σε εστιατόριο. Το ένα γεύμα (μεσημέρι ή βράδυ), να είναι κάτι πολύ ελαφρύ. Μια χωριάτικη σαλάτα (με ελάχιστο ή καθόλου ψωμί) ή μια φρουτοσαλάτα είναι καλές λύσεις.
  9. Αν παραμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο διακοπών, φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε μία φορά την εβδομάδα κάποιο φαρμακείο για ζύγισμα. Αν δούμε ότι ξεφεύγουμε, αρχίζουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω. Ένα με δυο έξτρα κιλά, μπορούν γρήγορα να ξαναχαθούν.
  10. Μην ξεχνάμε τέλος τη φυσική δραστηριότητα. Οι διακοπές προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία να εξασκηθείτε σε νέες συνήθειες, με τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε ευχάριστα και την φυσική σας δραστηριότατα  με κολύμπι, ρακέτες, βόλτα στη φύση, water sports κ.α. 

«Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας σωστά, σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και θα επιστρέψετε στην δουλειά σας πιο υγιείς και ξεκούραστοι από ποτέ», καταλήγει ο κ. Καφετζόπουλος, ο οποίος εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!